Cei peste 30 de specialiști în psihologie și psihiatrie din cadrul Clinicii Oana Nicolau și-au unit forțele pentru lansarea primul program național de testare a sănătății emoționale a românilor. Având peste 10 ani de experiață în domeniul sănătății emoționale și mai mult de 30 000 de pacienți tratați, medicii și psihologii clinicii, lucrând în echipă, au constatat că emoțiile și sănătatea fizică a corpului nostru sunt în strânsă legătură.

În ce constă programul ”Abonament de sănătate emoțională”?

Dacă te confrunți cu cinci sau mai multe simptome de mai jos timp de două săptămâni este cazul să apelezi la un specialist, pentru că e posibil să suferi de depresie:

 • Programul constă într-un test complex de evaluare psihologică, cu aplicabilitate periodică și are ca principal scop prevenirea unor afecțiuni medicale, de la cele mai ușoare – hiperaciditate, o durere trecătoare, la cele mai grave – ulcer, alergii, afecțiuni dermatologice, boli cardiovasculare, boli autoimune și chiar cancer.
 • Acesta poate fi accesat atât sub forma unui abonament corporate, oferit de companii angajaților, cât și sub forma unui abonament individual, de către persoanele fizice.
 • Așa cum există testele și analizele obligatorii de sânge efectuate anual, este la fel de importantă existența unui sistem de testare anuală a sănătătii emoționale.

Specialiștii noștri sunt aici să te ajute

[cp_modal display="inline" id="cp_id_228ee"][/cp_modal]

Anxietatea, depresia, stresul și manifestările lui în general – insomnie, lipsa de concentrare, iritabilitate, stare de slăbiciune, palpitații, și altele - sunt fenomene atât de extinse la nivelul întregii populații, încât riscă să fie confundate cu starea de normalitate. Chiar și în lipsa unor evenimente traumatice semnificative, programul zilnic încărcat, traficul, schimbările rapide din viața personală sau profesională, incertitudinea în creștere a vieții de zi cu zi își pun amprenta în mod semnificativ asupra echilibrului nostru interior.

Cum ne îmbolnăvim și cum ne afectează emoțiile?

Atunci când vorbim de sănătate, ne limităm doar la cea fizică, la ceea ce se vede, la ceea ce se simte organic și pune în pericol viața pacientului, în modul cel mai vizibil. Nu putem însă vorbi de starea de sănătate, fără a lua în calcul atât partea fizică, cât și partea emoțională. Ambele sunt la fel de importante pentru  sănătatea  fiecăruia dintre noi. Legătura dintre corp și emotii, dintre sănătate și psihologic este complexă iar factorii implicați sunt multipli:

 • Stresul emoțional sau psihologic : Persoanele care trec prin diferite traume, abuz, imbolnăviri recurente, anxietate, frică, depresie, vinovație, nesiguranță și altele.
 • Istoricul personal si condițiile de viață: absența părinților fizică sau emoțională, relații problematice cu persoane importante(parinți, parteneri, relații de muncă)
 • Genetica și condiții fiziologice neobișnuite – Predispoziții moștenite, deficiențe în metabolizarea glucozei și altele..

Emoțiile - un impact puternic asupra afecțiunilor de care suferim

 • Afectează evoluția bolii: Stresul va altera posibilitatea corpului de a se recupera după o intervenție chirurgicală de exemplu, iar un puseu de hipertensiune va fi reechilibrat mai greu dacă este asociat cu sentimente intense de furie, vinovație etc.
 • Intervine în tratament: Factorii psihologici pot interveni în eficiența unei scheme de tratament aplicate pentru tratarea sau ținerea sub control a unei afecțiuni.
 • Agravarea simptomelor: Anxietatea, de exemplu,  poate duce la agravarea simptomelor unei afecțiuni de care suferim.
 • Factori de risc pentru alte afecțiuni: Presiunea emoțională la care suntem supuși devine factor de risc pentru dezvoltarea altor probleme de sănătate precum diabetul, durerile cronice etc.

Importanța prevenției în sănătatea emoțională

Ideea acestui proiect apare după cei 10 ani de experiență pe care clinica îi are în psihologie, psihiatrie și psihoterapie individuală, de cuplu, familie și grup. Ceea ce se dorește prin campania „Abonament de sănătate emoțională” este creșterea conștientizării în legătură cu  situațiile care ne tulbură sănătatea emoțională, dar pe care alegem să le tratăm doar atunci când ating praguri de suferință greu de ignorat. În același timp, campania are rol de prevenție pentru că, la fel ca în cazul sănătății corporale, o problemă depistată la timp este rezolvată cu un consum mult mai scăzut de energie, timp și bani.


”Minte sănătoasă, în corp sănătos! Este o expresie cu care toți rezonăm, indiferent de sex, cultură sau vârstă. Provocările vieții de zi cu zi și suferințele emoționale își lasă amprenta asupra corpului nostru, creând predispoziția pentru afecțiuni medicale de la cele mai ușoare –  hiperaciditate, o durere trecatoare, la cele mai grave – ulcer, alergii, afecțiuni dermatologice, boli cardiovasculare, boli autoimune și chiar cancer. Corpul și emoțiile sunt în strânsă legătură. Ceea ce nu reușim să spunem în cuvinte se va citi pe corp, sau va sta poate la baza erodării relațiilor cu ceilalți. Această campanie este o invitație la sănătate , privită din toate punctele de vedere.” – Psihoterapeut Oana Nicolau.

Ce presupune ”Abonamentul de sănătatea emoțională”?

Ceea ce ne dorim este crearea unei relații stabile, de durată între cel care vine la cabinet și psihologul, terapeutul lui. Așa cum există medici de familie la care te poți adresa în baza unei programări, este important să existe o persoană specializată care să aibă grijă de sănătatea ta emoțională și a celor dragi. Cei care își doresc să beneficieze de programele de testare dezvoltate în această campanie pot apela atât la sedințe de evaluare anuale, cât și la servicii integrate, de tipul abonamentelor. În baza unui cost lunar, clientului îi vor fi recomandate servicii  de psihoterapie, logopedie, psihiatrie, în funcție de nevoile fiecăruia in parte.


Alege varianta potrivită pentru tine!

 • Sedință evaluare emoțională  –  Intră în contact cu specialiștii Clinicii Oana Nicolau la datele de contact de mai sus. Testul durează aproximativ 2 ore, iar costul este de 270 lei.
 • Abonament corporate –  Pentru configurarea pachetului potrivit profilului companiei dumneavoastră, vă rugam să trimiteți o solicitare la adresa: [email protected] .