Te asteptam in Vizita
George Georgescu 46, Bucuresti
Program
L-V: 9-22 & S: 9-15

Accesul interzis și încrederea în sine

Acum că a venit şi primăvara simt că este timpul potrivit să facem o treabă excepţională în ceea ce ne priveşte, pe mine şi pe tine.

Îţi aminteşti care este obiectivul meu? Obiectivul meu este să te fac să crezi atât de mult în tine însuţi încât să îţi transformi visele în realitate.

Îţi propun să ne ocupăm de încrederea în sine pentru că mă tot lovesc de ea, asta în cazul fericit, pentru că asta înseamnă că e pe aproape, am găsit-o cumva …În celălalt caz am pierdut-o… cu toţi am spus sau măcar am gândit cel puţin o dată acest lucru. Şi pentru pierderea încrederii în sine nu poţi oferi recompensă celui care o găseşte.

Citeste mai mult…

Depresia nu este o rușine

Din ce în ce mai mulți artiști, vedete, scriitori, persoane care sunt înconjurate de fani, admiratori suferă de depresie.

Știați că 40 – 50% dintre noi toți suferim de depresie? Această boală a sufletului pe care dacă o trecem cu vederea, poate avea consecințe grave?

Depresia apare atunci când nu ne înțelegem destinul, când nu înțelegem care este menirea noastră. Ritmul alert în care ne învârtim, presiunea care se pune pe noi pentru a performa în orice activitate pe care o desfășurăm, toate acestea au ajuns să creeze o lume lipsită de bucurie și de dragoste, o lume nesigură, o lume urâtă care și-a pierdut reperele.

Cauzele depresiei

Principala cauză a depresiei este lipsa iubirii. Ni s-a întâmplat să suferim pentru că nu ne găseam adăpost în celelalte suflete din jurul nostru, când viața ne-a răpit persoane dragi, când nu ne-am mai simțit apreciați ca oameni, când ne-am întors acasă și ne-am dat seama că nimeni nu ne întâmpină cu un zâmbet cald.

Aceste lipsuri se văd și le trăim, nu există preferințe, depresia nu alege și nu ține cont de statutul social. Din ce în ce mai mulți artiști, vedete, scriitori, persoane care sunt înconjurate de fani, admiratori suferă de depresie. Da, poate ne miră faptul că sunt oameni din categoria celor care au tot ce le trebuie: slujba pe care și-au dorit-o, suficienți bani cât să trăiască zece vieți, ba chiar și celebritate … și totuși, sunt profund nefericiți.

De ce aleg să apeleze la medicamente, alcool, droguri și de multe ori la suicid? Este simplu de înțeles: nu ești neapărat fericit când ești în lumina reflectoarelor! În spatele succesului stau multe lacrimi, sentimente de vinovăție, nu se consideră suficient de buni, suficient de perfecți. Cu cât vor ajunge mai tare să subordoneze, să controleze, cu atât se vor simți mai singuri.

Ar trebui să știm că fericirea este un imperativ, iar depresia nu este o rușine, un stigmat. În fața presiunii din partea societății, neputința unora dintre noi de a se bucura îi afundă și mai mult în deznădejde.

Oamenii au ajuns la concluzia că au nevoie de lucruri simple pentru a fi fericiți.

Specialiștii noștri sunt aici să te ajute

TRIMITE

SAU
contacteaza-ne tu!

Nu devii fericit în momentul în care aduni, ci în momentul în care dăruiești din suflet.

Egoismul este cel mai mare dușman al oamenilor; ne impiedică să avem relații profunde cu ceilalți și ne îndepărtează, apropiindu-ne de singurătate, continuând spre disperare.

Unii dintre noi alegem să spargem zidurile, să ne destăinuim prietenilor sau să mergem la un duhovnic. Aceste modalități au rezolvare pe moment. Liniștesc spiritele, dar nu accesează cauza care determină cercul vicios în care ne învârtim.

Unii oameni ajung chiar să devină robii dependențelor și când durerea sufletească devine insuportabilă apelează la moarte crezând că este singura soluție pe care o au la dispoziție.

Găsiți resursele și curajul necesar și deschideți-vă sufletul către noi psihoterapeuții. Suntem gata să râdem, să plângem și să vă însoțim pe acest drum.

 

 

Stop Amânare

Din ce în ce mai mult auzim vorbindu-se despre depresie. Această afecțiune mintală este cea mai răspândită, la nivel mondial; Organizația Mondială a Sănătății afirmând că, la momentul actual, peste 121 de milioane de persoane suferă de depresie.

Ce este depresia?

Depresia este un episod de tristețe sau apatie care, alături de alte simptome psihice și fizice, durează cel puțin două săptămâni, fiind atât de sever încât poate întrerupe întreaga activitate a individului.

Care sunt simptomele depresiei?

Simptomele pot fi:

 • emoționale (marcate de prezența unor stări de tristețe îndelungată, de pierderea interesului pentru viață și activitățile care nu demult provocau plăcere) – tristețe, anxietate, stări de gol interior;
 • fizice: oboseală și lipsă de energie, apariția insomniei, somn prelungit, incapacitatea de a lua decizii și dureri persistente care nu răspund la tratament (dureri de cap, crampe musculare, probleme digestive).
 • biologice: schimbări ale apetitului – sunt unele persoane care se îngrașă, în timp ce altele pierd masiv în greutate.

Cauzele depresiei

Specialiștii nu au elaborat o cauză clară care determină apariția depresiei, însă există o teorie proeminentă care susține că o structură alterată a creierului și funcțiile chimice care au loc, la nivelul acestuia, ar putea declanșa starea de depresie. Prin urmare, circuitele din creier, care regulează dispozițiile individului lucrează ineficient, în timpul stării depresive. Medicamentele prescrise de psihiatri, pentru tratarea depresiei, îmbunătățesc comunicarea dintre celulele nervoase, făcându-le să funcționeze în parametri normali.

Alte cauze ale depresiei pot fi considerate și anumite medicamente, consumul de alcool și droguri, tulburările hormonale și cele sezoniere. În funcție de cauzele depresiei, se pot distinge următoarele tipuri de depresie:

 • Depresia cauzată de schimbarea vremii sau a anotimpurilor afectează între 3% și 20% dintre persoane;
 • Depresia postpartum – o afecțiune care poate apărea, la mamă, după nașterea copilului.
 • Depresia în rândul copiilor – începe să fie tot mai răspândită, având cauze similare ca și la adulți, însă este mai dificil de diagnosticat.

Diagnostic și tratament

Identificarea depresiei se face la psiholog, în cadrul ședințelor de consiliere unde, pe baza interviului clinic, de profunzime, specialiștii pot constata cauzele stării depresive și maniera de tratare a acesteia.

Terapia cognitiv comportamentală, alături de terapia interpersonală (care stabiliște modalitatea în care relațiile pot afecta starea de bine a individului), precum și terapia psihodinamică (îi ajută pe indivizi să înțeleagă cum comportamentele și dispoziția lor sunt afectate de problemele lăsate nerezolvate) sunt câteva dintre terapiile cel mai des folosite în tratarea depresiei. La acestea se recomandă practicarea sportului și crearea unui stil de viață sănătos.

Tratamentul medicamentos este prescris doar de psihiatru după alte investigații.

Programează-te la un specialist

TRIMITE

SAU
contacteaza-ne tu!

Cu toții ne-am simțit triști, din când în când, însă tristețea de moment nu trebuie confundată cu depresia. Astfel, dacă simțiți că v-ați pierdut interesul pentru hobby-uri, dacă nu vă simțiți acceptat, dacă aveți probleme în familie, dacă sunteți trist din cauza vremii, programați-vă o întâlnire la Clinica Oana Nicolau

Vacanța de vară nu te scapă de depresie

Perioadele de depresie semnalate în special iarna au devenit un clișeu. Există multe alte momente din an în care oamenii ajung să aibă stări depresive, iar vara este unul dintre ele. Lunile din vară pot provoca o încărcătură emoțională pe care puțini oameni reușesc să o gestioneze.

Vara este acea perioadă din an în care programul zilnic are de suferit. În special părinții care au copii pot resimți acest lucru. Copiii nu mai merg la școală, ceea ce înseamnă pentru părinți schimbarea totală a programului zilnic. Mulți dintre ei ajung la stări depresive deoarece nu știu cum să gestioneze schimbarea de program.

Probabil că nu te afli încă în situația asta și răsufli liniștit. Asta până când intervine stresul pe care-l acumulezi odată cu vara. Ce fel de stres? Acela că nu ai corpul perfect pe care-ți doreai să-l ai pentru a te afișa mândru în costumul de baie, stresul că nu ai strâns suficienți bani pentru a merge în vacanța mult visată, stresul pe care-l acumulezi atunci când auzi că cei din jurul tău au plecat să se bronzeze în insule exotice. Toate aceste se transformă în stări depresive.

Nu ești singur și e normal să ai astfel de stări. Toate aceste lucruri aduc cu sine frustrări și nici vremea de afară nu te ajută foarte mult. Probabil că ți-ai dori să stai pe un șezlong și să te relaxezi la soare, nu pe scaunul de la birou îndeplinindu-ți task-urile. Gândindu-te prea mult la vacanța și la relaxare, riști să câștigi în schimbul vacanțelor anxietate și depresie.

Cum ai putea să eviți depresia pe timp de vară

Este important să-ți pui în aplicare un plan. Gândește-te în ce perioadă ai putea lăsa copiii în vacanță la bunici sau ai putea să-i trimiți într-o tabară pentru ca fiecare dintre voi să aibă de câștigat. Mai mult decât atât, atunci când îți planifici vacanța gândește-te la câteva lucruri esențiale:

 • Cât de fericit vei fi cu alegerea pe care ai făcut-o?
 • Vei putea să-ți permiți acea vacanță din punct de vedere financiar?
 • Vacanța este mai mult o obligație de familie?

Alege așadar înțelept o destinație pentru a te bucura din plin de toate momentele pe care le vei petrece acolo.

Respectă programul de somn

Încearcă să te odihnești cât mai mult și să respecți programul de somn. Vacanțele, grătarele cu prietenii și nopțile mai scurte îți pot lua energia mult mai repede decât în alte perioade din an.

Fă sport și în restul anului

Fă sport în permanență. Menține-te în formă și în perioada verii făcând exerciții, atât cât îți permite timpul. Te poți distra făcând exerciții chiar și împreună cu copii tăi, te vei simți bine și vei arde calorii.

Specialiștii noștri sunt aici să te ajute

TRIMITE

SAU
contacteaza-ne tu!

Regimul alimentar echilibrat

O dietă exagerată pe care o aplici pe timp de vară nu este soluția. Alege un regim alimentar echilibrat și premiază-te cu bunătăți la anumite perioade de timp. Vara va deveni astfel ca orice perioadă din an și vei diminua stările de depresie și de nemulțumire.

Elimină amintirile neplăcute

Dacă deja depresia se instalează anual pe timp de vară, gândește-te care sunt motivele care duc la apariția ei. Ai avut un moment dificil într-o vară care te-a marcat? Atunci este posibil să asociezi vara cu tristețea. Dacă îți amintești acele momente, încearcă să le elimini din gândurile tale.

Apelează la un specialist

Dacă simți un dezechilibru emoțional în această perioadă, cel mai important sfat este să apelezi la un specialist care te poate ajuta să-ți recâștigi echilibrul. Nu aștepta accentuarea stărilor de depresie pentru că ulterior este mai greu să repari ce s-a stricat.

Cu ajutorul unui psihoterapeut și urmând sfaturile de mai sus, cu siguranță vei zâmbi și vei spune cu entuziasm “Iubesc vara!”.

Pachet terapie de cuplu

5 ședințe de terapie de cuplu + o ședință bonus din partea noastră

Nu mai sunteți la fel de îndrăgostiți unul de altul, nu vă mai susțineți la fel de mult ca înainte, nu mai aveți timp să petreceți momente frumoase împreună sau apariția copilului v-a îndepărtat?  Este timpul să apelezi la un psihoterapeut!

Află mai multe detalii despre pachet

TRIMITE

SAU
contacteaza-ne tu!

Fiți unul dintre cele 50 de cupluri care vor beneficia de oferta noastră în perioada 20 iulie – 20 august. 

Cum ne ajută terapia de cuplu?

Acest tip de terapie are ca scop atingerea unor obiective de cuplu si nu a unor obiective individuale. Cei doi parteneri ai cuplului isi vor fixa teluri comune, pe care vor incerca sa le atinga cu ajutorul psihoterapeutului. Daca vrem sa facem ceva pentru noi, sa evitam un divort sau pur si simplu daca dorim sa ne imbunatatim relatia putem apela la acest tip de psihoterapie, asa zisa terapie de cuplu.

Leadership personal: Cum sa te conduci pe tine insuti

Sunt doua versuri dintr-un cantec extraordinar  „The imposible dream” cantat de Sinatra care ilustreaza foarte frumos si simplu ce insemana sa te conduci pe tine insuti:

 1. to dream the impossible dream
 2. to reach the unreachable star

Altfel spus sa visezi ceea ce iti doresti, ceea ce pare imposibil si apoi sa atingi ceea ce pare imposibil de atins adica sa transformi acel vis in realitate.

Fiecare dintre noi a visat acel vis dar cati dintre noi l-au si urmat si au trait visul respectiv?

Ce s-a intamplat pe parcurs? Ce ne-a determinat sa renuntam la visul nostru?

Citeste mai mult…

Strategie in 9 pasi pentru un dialog memorabil

Citind cartea ” Secretele succesului ”  am fost foarte incantat de o strategie pe care am descoperit-o. Strategia este simpla, cuprinde 9 pasi magici. O putem folosi in situatii diverse, poate in situatii de afaceri, de negocieri, poate in relatia de cuplu, poate relatia cu copii.

Va las sa descoperiti singuri unde, cand, cu cine, puteti folosi aceasta strategie. Sorin Nicolau, antreprenor, coach.

Pas 1 : Saluta dezacordul.

Aminteste-ti mottoul : ” Cand doi parteneri sunt mereu de acord, unul dintre ei nu este necesar celuilalt “. Daca exista vreun lucru la care nu te-ai gandit, fii recunoscator ca iti este supus atentiei. Poate acest dezacord este oportunitatea ta de a te corecta inainte de a face o greseala grava. 

Pas 2 : Fii neincrezator in impresia ta instinctiva.

Citeste mai mult…

TRIMITE

SAU
contacteaza-ne tu!

Aboneaza-te pentru a primi pe email sfaturi personalizate de la specialistii nostri.
Ma Abonez