Te asteptam in Vizita
George Georgescu 46, Bucuresti
Program
L-V: 9-22 & S: 9-15

Meditaţii la emoţii pentru copilul tău

Știați că 95% dintre copiii care merg la consiliere în anul examenului, obțin rezultate peste așteptări la toate probele?

Pregătirea copilului pentru examenele școlare nu înseamnă doar un program bine pus la punct de meditații la diverse materii, ci și o modalitate prin care el poate învăța cum să-și învingă emoțiile în momentul probelor pe care le va susține la final de an.

Cunoștințile lui pot fi suficiente pentru a trece cu bine peste toate probele, însă dacă nu va ști cum să-și controleze frica, teama de nereușită, presiunea în momentul probelor, rezultatele lui pot fi slabe.

Consilierea în anul examenului

În prima etapă a consilierii copilul învață să-și depisteze emoțiile

În cea de-a doua etapă, el va învața cele mai bune metode de control ale emoțiilor.

Terapia de grup – metoda prin care adolescenții împărtășesc din experiențele lor și învață să-și pună în balanță emoțiile.

Pasul 4 – învățarea tehnicilor de învățare. Copilul va ști să memoreze mai ușor și se va pregăti mai bine pentru examen.

Pasul 5 – Practica – Toate tehnicile învățate în consiliere se repetă pentru ca ele să fie din ce în ce mai ușor de aplicat de către copil.

Specialiștii noștri sunt aici să te ajute

TRIMITE

SAU
contacteaza-ne tu!

Pachete speciale pentru tine:

 • Meditații la emoții  5 ședințe – 750 de lei
 • Meditații la emoții 10 ședințe – 1300 lei

Costul unei terapii individuale este de 180 lei – pachetele sunt special concepute pentru părinții care au copii care se confruntă cu examene sau care participă la competiții sportive.

Cum se va transforma copilul tău după consiliere?

Costurile unor şedinţe de consiliere sunt minore având în vedere costurile problemelor de sănătate pe care copilul le poate avea din cauza emoțiilor și a examenelor școlare.

 • Copilul își va desprinde anumite calități și va avea mult mai multă încredere în el prin consiliere.
 • Copilul îşi va face noi prieteni prin terapia de grup, va fi mai dezinvolt şi mai pregătit să înfunte orice situaţie.
 • Să ştie să-şi gestioneze emoţiile, îl va ajuta în orice tip de competiţie.

De ce să apelezi la Clinica Oana Nicolau?

 • Suntem cea mai mare clinică de sănătate emoțională din țară
 • Confidențialitate garantată și profesionalism
 • Rezultate vizibile încă de la primele ședințe de terapie

Descarcă Ghidul Părintelui de 10:

https://www.clinicaoananicolau.ro/examenescolare/

 

Principalele motive pentru care merg oamenii la psiholog

După 10 ani de activitate, peste 30.000 de clienți care ne-au trecut pragul, peste zeci de telefoane pe care le primim zilnic, putem spune că știm cu siguranță care sunt principalele motive pentru care ne căutați.
Știm deja că primul pas este cel mai dificil, acela de a pune mâna pe telefon și de a cere ajutor specializat. Important este să înțelegeți că nu sunteți singuri și că situația prin care treceți se poate rezolva. Sute de persoane ne contactează săptămânal pentru că au probleme de anixetate, depresie, stres, probleme în cuplu, probleme de vorbire sau alte afecțiuni care nu se rezolvă de la sine.
De aceea, la Clinica Oana Nicolau, o să găsești o echipă formată din peste 30 de specialiști, gata să te ajute, indiferent de problema cu care te confrunți.

 • Terapia individuală este demersul terapeutic în relație de unu la unu, care are loc între client și psihoterapeutul său, o relație care se construiește pe principii și tehnici terapeutice, o relație sigură și confidențială.
 • Terapia de cuplu se bazează pe același concept ca psihoterapia individuală, însă se concentrează simultan pe experiențele individuale ale pacientilor, cât și pe comunicarea dintre ei. Scopul acestui fel de terapie este ca cei doi parteneri sa se raporteze unul la altul, într-un fel care să îi avantajeze pe amândoi și să îi ajute să se dezvolte împreună.
 • Logopedia  studiază natura și formele de manifestare a tulburărilor de limbaj și propune atât metode cât și procedee de corectare adecvate diferitelor diagnostice logopedice, dar și particularitaților individuale și de vârstă ale copilului.
 • Psihiatria este ramura medicinii axată pe diagnosticul, tratamentul și prevenirea tulburărilor mentale, emoționale și comportamentale. Diagnosticul bolilor psihice este realizat de medicul specialist, dintr-o clinică de psihiatrie, care evaluează și indică tratamentul adecvat. Medicația joacă un rol important în tratamentul bolilor psihice, reducând marcant simptomele bolii, la majoritatea oamenilor.

De ce sa nu mai amâni?

Acum, că știi că nu ești singurul care se confruntă cu această problemă și că există rezolvare, nu mai amâna să ceri ajutor.
• Este demonstrat științific că o instabilitate a stării tale emoționale, scade sistemul imunitar și poate duce la boli grave fizice
• Orice afecțiune a sănătății emoționale se poate complica și deveni o tulburare gravă
• Atunc când nu ești OK cu tine însuți nu mai dai randament la muncă, nu mai poți să faci fericită persoana de lângă tine sau îți pierzi prietenii
• Orice amânare nu te mai lasă să te bucuri de viață, iar timpul pierdut în această stare nu mai poate fi deloc recuperat

De ce să apelezi la Clinica Oana Nicolau?

• Suntem cea mai mare clinică de sănătate emoțională din țară
• Confidențialitate garantată și profesionalism
• Rezultate vizibile încă de la primele ședințe de terapie

Și pentru că știm cât de greu este primul pas, ne-am gândit să-ți dăm o mână de ajutor. Până sâmbătă, 25 noiembrie2017, poți beneficia de O REDUCERE DE 20% LA PRIMA PROGRAMARE. Contactează-ne acum telefonic, pe whatsapp sau aici și folosește codul STOP AMÂNARE.

Psiholog vs Psihiatru: care sunt diferențele?

Psihologia și psihiatria sunt domenii care deseori crează confuzii în mentalul uman, deși ele sunt totalmente diferite. Cu toate acestea, atât psihologii cât și psihiatrii au același obiectiv: bunăstarea persoanelor pe care le tratează, iar pentru a-l atinge, de cele mai multe ori, ei lucrează împreună.

Psiholog vs. Psihiatru – metoda de tratament

Cea mai importantă diferență se referă la metoda de tratament. Psihologul se ocupă de tratarea problemelor mentale și emoționale ale clienților prin ședințe de consiliere, fără să aibă voie să prescrie medicamente. Acest lucru rămâne în sarcina psihiatrilor, care au în spate o pregătire medicală adecvată.
De exemplu, în cazul în care un psiholog are în cabinet clienți cu simptome severe cum ar fi gândurile sau acțiunile de suicid, el le sugerează acestora și o consultație la medicul psihiatru care le poate pune un diagnostic și le poate prescrie un tratament adecvat, acolo unde este cazul.
Pentru boli mai grave cum ar fi depresia cronică, tulburarea bipolară sau schizofrenia, psihiatrul are la dispoziție mai multe metode de tratament care pot presupune și internarea pacienților.

Psiholog vs. Psihiatru – metoda de testare

Psihologii au pe de altă parte calificarea necesară pentru a efectua teste psihologice care pot determina și anumite probleme medicale de ordin psihiatric pe care oamenii le-ar putea avea. Cu alte cuvinte, psihologul este cel care face primul pas spre depistarea problemelor. El poate efectua astfel teste de personalitate, de comportament sau teste neuropsihologice.
Psihologii vor depista astfel în urma terapiei probleme care țin de calitatea somnului, calitatea meselor zilnice sau gândurile negative care ar putea cauza chiar și o boală de ordin psihiatric.

Psiholog vs. Psihiatru – metoda de educație

O diferență majoră o constituie și modul în care se face pregătirea psihologului și a psihiatrului. Pe de o parte, psihiatrii urmează o Facultate de Medicină timp de șase ani, urmând apoi alți cinci ani de rezidențiat pe această specialitate. Experința lor pe acest segment implică activitate cu pacienții (adulți/adolescenți/copii) în Spitalele de Psihiatrie pe diverse comportamente.
Pe de altă parte, psihologii urmează o pregătire universitară în domeniu, timp de 3 ani, apoi continuă cu o specializare într-unul din domeniile psihologiei: psihoterapie, psihologie clinică, psihologie organizațională sau psihologia pentru securitate națională. Specializarea se obține în cadrul unui master sau a unor cursuri de formare, alături de sute de ore de dezvoltare personală într-o școală agreată de Colegiul Psihologilor din România. Ulterior, psihologul trebuie să facă practică într-un cabinet specializat și să primească acreditare de la Colegiul Psihologilor din România. Așadar, pregătirea universitară nu este suficientă pentru a da unui psiholog dreptul de a profesa. El trebuie să investească minim 5, 6 ani în formarea sa.

De la psiholog la psihiatru

De cele mai multe ori, atunci când simt că au o disfuncționalitate mentală, pacienții se prezintă la medicul de familie. Într-o primă fază, medicul de familie le poate recomanda vizita la psiholog pentru ca specialistul să le poată analiza în detaliu comportamentul. Dacă psihologul observă însă că pot exista anumite probleme de ordin psihiatric, alege să-i redirecționeze către psihiatru care le poate prescrie anumite medicamente. Urmează apoi ca psihologii și psihiatrii să lucreze împreună pentru ca pacienții să-și trateze problemele legate de comportament și totodată problemele clinice de ordin psihiatric.
Este necesar acest lucru deoarce medicația oferită pacienților le poate cauza acestora probleme emoționale și de comportament care trebuie rezolvate tot prin intermediul psihologului.

 

Opinia psihologilor și psihiatrilor din Clinica Oana Nicolau

Specialiștii noștri se confruntăm deseori în cabinet cu probleme care țin atât de latura psihologică, cât și de cea psihiatrică.
“La psihiatru ajungem atunci când constatăm o scădere a principalelor funcții psihice: atenția, memoria, capacitatea de a judeca și crea, scăderea randamentului și a calității vieții. Stările de neliniște fără motiv și teama de obiecte sau ființe inofensive, nervozitatea excesivă, oboseala exagerată, tulburările de somn, scăderea voinței și a autocontrolului, toate ascund probleme de ordin psihic. La psihiatru ajung și copiii euretici (care au o lipsă de control al micțiunii) sau cei cu somnambulism. Psihologul este cel care ne ajută atunci când întâmpinăm dificultăți, când schimbăm locul de muncă, când ne mutăm în alt oraș sau în altă țară, când apare un copil, când ne pierdem locul de muncă sau pierdem pe cineva drag sau pur și simplu vrem să schimbăm anumite obiceiuri nesănătoase. Mai mult decât atât, sunt multe persoane care ajung la psiholog din cauza problemelor pe care le întâmpină în relația de cuplu sau în alte relații”, a precizat George Mihalache, psihoterapeut în cadrul Clinicii Oana Nicolau.

Specialiștii noștri sunt aici să te ajute

TRIMITE

SAU
contacteaza-ne tu!

„Sunt situații în viață când ne este foarte greu și indiferent de variantele pe care le încercăm, de sfaturile pe care le cerem celor din jur, finalul este același. Cumva ne învârtim într-un cerc și ajungem de fiecare dată în același punct. O persoană ajunge la psiholog cu simptome avansate care-o împiedică să funcționeze pe toate palierele vieții. În acel moment, psihologul face echipă cu psihiatrul pentru a ajuta persoana respectivă să depășească perioada dificilă în care se află”, a explicat Valentina Mahfouz, psihoterapeut în cadrul Clinicii Oana Nicolau.
„Recomandarea către un psiholog sau un psihiatru poate veni din ambele sensuri. De exemplu, în momentul în care o persoană nu mai are control asupra somnului sau asupra sarcinilor cu care se confruntă zi de zi și are nevoie de sprijin pentru a depăși momentele dificile, atunci intervin ambii specialiști. Psihologul îl va ajuta să-și schimbe modul de a gândi și va învăța cum să-și gestioneaze situațiile dificile din viață, iar psihiatrul îi oferă pacientului un tratament medicamentos dacă este și cazul unei boli de ordin psihic”, ne spune Georgeta Iorga, psihoterapeut în cadrul Clinicii Oana Nicolau.

Concluzii psiholog vs psihiatru

Confuzia dintre psihiatru și psiholog este cauzată și de faptul că ambii specialiști au rolul de a comunica cu pacienții pentru a-i ajuta să-și rezolve problemele emoționale cu care se confruntă zilnic.
Poate că cel mai important lucru pe care oamenii ar trebui să-l știe este acela că atât psihologul, cât si psihiatrul respectă regulile de confidențialitate. Așadar identitatea lor va fi mereu protejată de ambii specialiști pentru că vorbim despre probleme pe care oamenii de obicei le ascund celor din jur, chiar și după recuperare.
Fie ca ai nevoie de ajutorul unui psihiatru sau al unui psiholog, îți stăm cu drag la dispoziție.

Descoperă echipa noastră de psihologi aici.

Depresia nu este o rușine

Din ce în ce mai mulți artiști, vedete, scriitori, persoane care sunt înconjurate de fani, admiratori suferă de depresie.

Știați că 40 – 50% dintre noi toți suferim de depresie? Această boală a sufletului pe care dacă o trecem cu vederea, poate avea consecințe grave?

Depresia apare atunci când nu ne înțelegem destinul, când nu înțelegem care este menirea noastră. Ritmul alert în care ne învârtim, presiunea care se pune pe noi pentru a performa în orice activitate pe care o desfășurăm, toate acestea au ajuns să creeze o lume lipsită de bucurie și de dragoste, o lume nesigură, o lume urâtă care și-a pierdut reperele.

Cauzele depresiei

Principala cauză a depresiei este lipsa iubirii. Ni s-a întâmplat să suferim pentru că nu ne găseam adăpost în celelalte suflete din jurul nostru, când viața ne-a răpit persoane dragi, când nu ne-am mai simțit apreciați ca oameni, când ne-am întors acasă și ne-am dat seama că nimeni nu ne întâmpină cu un zâmbet cald.

Aceste lipsuri se văd și le trăim, nu există preferințe, depresia nu alege și nu ține cont de statutul social. Din ce în ce mai mulți artiști, vedete, scriitori, persoane care sunt înconjurate de fani, admiratori suferă de depresie. Da, poate ne miră faptul că sunt oameni din categoria celor care au tot ce le trebuie: slujba pe care și-au dorit-o, suficienți bani cât să trăiască zece vieți, ba chiar și celebritate … și totuși, sunt profund nefericiți.

De ce aleg să apeleze la medicamente, alcool, droguri și de multe ori la suicid? Este simplu de înțeles: nu ești neapărat fericit când ești în lumina reflectoarelor! În spatele succesului stau multe lacrimi, sentimente de vinovăție, nu se consideră suficient de buni, suficient de perfecți. Cu cât vor ajunge mai tare să subordoneze, să controleze, cu atât se vor simți mai singuri.

Ar trebui să știm că fericirea este un imperativ, iar depresia nu este o rușine, un stigmat. În fața presiunii din partea societății, neputința unora dintre noi de a se bucura îi afundă și mai mult în deznădejde.

Oamenii au ajuns la concluzia că au nevoie de lucruri simple pentru a fi fericiți.

Specialiștii noștri sunt aici să te ajute

TRIMITE

SAU
contacteaza-ne tu!

Nu devii fericit în momentul în care aduni, ci în momentul în care dăruiești din suflet.

Egoismul este cel mai mare dușman al oamenilor; ne impiedică să avem relații profunde cu ceilalți și ne îndepărtează, apropiindu-ne de singurătate, continuând spre disperare.

Unii dintre noi alegem să spargem zidurile, să ne destăinuim prietenilor sau să mergem la un duhovnic. Aceste modalități au rezolvare pe moment. Liniștesc spiritele, dar nu accesează cauza care determină cercul vicios în care ne învârtim.

Unii oameni ajung chiar să devină robii dependențelor și când durerea sufletească devine insuportabilă apelează la moarte crezând că este singura soluție pe care o au la dispoziție.

Găsiți resursele și curajul necesar și deschideți-vă sufletul către noi psihoterapeuții. Suntem gata să râdem, să plângem și să vă însoțim pe acest drum.

 

 

Stop Amânare

Din ce în ce mai mult auzim vorbindu-se despre depresie. Această afecțiune mintală este cea mai răspândită, la nivel mondial; Organizația Mondială a Sănătății afirmând că, la momentul actual, peste 121 de milioane de persoane suferă de depresie.

Ce este depresia?

Depresia este un episod de tristețe sau apatie care, alături de alte simptome psihice și fizice, durează cel puțin două săptămâni, fiind atât de sever încât poate întrerupe întreaga activitate a individului.

Care sunt simptomele depresiei?

Simptomele pot fi:

 • emoționale (marcate de prezența unor stări de tristețe îndelungată, de pierderea interesului pentru viață și activitățile care nu demult provocau plăcere) – tristețe, anxietate, stări de gol interior;
 • fizice: oboseală și lipsă de energie, apariția insomniei, somn prelungit, incapacitatea de a lua decizii și dureri persistente care nu răspund la tratament (dureri de cap, crampe musculare, probleme digestive).
 • biologice: schimbări ale apetitului – sunt unele persoane care se îngrașă, în timp ce altele pierd masiv în greutate.

Cauzele depresiei

Specialiștii nu au elaborat o cauză clară care determină apariția depresiei, însă există o teorie proeminentă care susține că o structură alterată a creierului și funcțiile chimice care au loc, la nivelul acestuia, ar putea declanșa starea de depresie. Prin urmare, circuitele din creier, care regulează dispozițiile individului lucrează ineficient, în timpul stării depresive. Medicamentele prescrise de psihiatri, pentru tratarea depresiei, îmbunătățesc comunicarea dintre celulele nervoase, făcându-le să funcționeze în parametri normali.

Alte cauze ale depresiei pot fi considerate și anumite medicamente, consumul de alcool și droguri, tulburările hormonale și cele sezoniere. În funcție de cauzele depresiei, se pot distinge următoarele tipuri de depresie:

 • Depresia cauzată de schimbarea vremii sau a anotimpurilor afectează între 3% și 20% dintre persoane;
 • Depresia postpartum – o afecțiune care poate apărea, la mamă, după nașterea copilului.
 • Depresia în rândul copiilor – începe să fie tot mai răspândită, având cauze similare ca și la adulți, însă este mai dificil de diagnosticat.

Diagnostic și tratament

Identificarea depresiei se face la psiholog, în cadrul ședințelor de consiliere unde, pe baza interviului clinic, de profunzime, specialiștii pot constata cauzele stării depresive și maniera de tratare a acesteia.

Terapia cognitiv comportamentală, alături de terapia interpersonală (care stabiliște modalitatea în care relațiile pot afecta starea de bine a individului), precum și terapia psihodinamică (îi ajută pe indivizi să înțeleagă cum comportamentele și dispoziția lor sunt afectate de problemele lăsate nerezolvate) sunt câteva dintre terapiile cel mai des folosite în tratarea depresiei. La acestea se recomandă practicarea sportului și crearea unui stil de viață sănătos.

Tratamentul medicamentos este prescris doar de psihiatru după alte investigații.

Programează-te la un specialist

TRIMITE

SAU
contacteaza-ne tu!

Cu toții ne-am simțit triști, din când în când, însă tristețea de moment nu trebuie confundată cu depresia. Astfel, dacă simțiți că v-ați pierdut interesul pentru hobby-uri, dacă nu vă simțiți acceptat, dacă aveți probleme în familie, dacă sunteți trist din cauza vremii, programați-vă o întâlnire la Clinica Oana Nicolau

Vacanța de vară nu te scapă de depresie

Perioadele de depresie semnalate în special iarna au devenit un clișeu. Există multe alte momente din an în care oamenii ajung să aibă stări depresive, iar vara este unul dintre ele. Lunile din vară pot provoca o încărcătură emoțională pe care puțini oameni reușesc să o gestioneze.

Vara este acea perioadă din an în care programul zilnic are de suferit. În special părinții care au copii pot resimți acest lucru. Copiii nu mai merg la școală, ceea ce înseamnă pentru părinți schimbarea totală a programului zilnic. Mulți dintre ei ajung la stări depresive deoarece nu știu cum să gestioneze schimbarea de program.

Probabil că nu te afli încă în situația asta și răsufli liniștit. Asta până când intervine stresul pe care-l acumulezi odată cu vara. Ce fel de stres? Acela că nu ai corpul perfect pe care-ți doreai să-l ai pentru a te afișa mândru în costumul de baie, stresul că nu ai strâns suficienți bani pentru a merge în vacanța mult visată, stresul pe care-l acumulezi atunci când auzi că cei din jurul tău au plecat să se bronzeze în insule exotice. Toate aceste se transformă în stări depresive.

Nu ești singur și e normal să ai astfel de stări. Toate aceste lucruri aduc cu sine frustrări și nici vremea de afară nu te ajută foarte mult. Probabil că ți-ai dori să stai pe un șezlong și să te relaxezi la soare, nu pe scaunul de la birou îndeplinindu-ți task-urile. Gândindu-te prea mult la vacanța și la relaxare, riști să câștigi în schimbul vacanțelor anxietate și depresie.

Cum ai putea să eviți depresia pe timp de vară

Este important să-ți pui în aplicare un plan. Gândește-te în ce perioadă ai putea lăsa copiii în vacanță la bunici sau ai putea să-i trimiți într-o tabară pentru ca fiecare dintre voi să aibă de câștigat. Mai mult decât atât, atunci când îți planifici vacanța gândește-te la câteva lucruri esențiale:

 • Cât de fericit vei fi cu alegerea pe care ai făcut-o?
 • Vei putea să-ți permiți acea vacanță din punct de vedere financiar?
 • Vacanța este mai mult o obligație de familie?

Alege așadar înțelept o destinație pentru a te bucura din plin de toate momentele pe care le vei petrece acolo.

Respectă programul de somn

Încearcă să te odihnești cât mai mult și să respecți programul de somn. Vacanțele, grătarele cu prietenii și nopțile mai scurte îți pot lua energia mult mai repede decât în alte perioade din an.

Fă sport și în restul anului

Fă sport în permanență. Menține-te în formă și în perioada verii făcând exerciții, atât cât îți permite timpul. Te poți distra făcând exerciții chiar și împreună cu copii tăi, te vei simți bine și vei arde calorii.

Specialiștii noștri sunt aici să te ajute

TRIMITE

SAU
contacteaza-ne tu!

Regimul alimentar echilibrat

O dietă exagerată pe care o aplici pe timp de vară nu este soluția. Alege un regim alimentar echilibrat și premiază-te cu bunătăți la anumite perioade de timp. Vara va deveni astfel ca orice perioadă din an și vei diminua stările de depresie și de nemulțumire.

Elimină amintirile neplăcute

Dacă deja depresia se instalează anual pe timp de vară, gândește-te care sunt motivele care duc la apariția ei. Ai avut un moment dificil într-o vară care te-a marcat? Atunci este posibil să asociezi vara cu tristețea. Dacă îți amintești acele momente, încearcă să le elimini din gândurile tale.

Apelează la un specialist

Dacă simți un dezechilibru emoțional în această perioadă, cel mai important sfat este să apelezi la un specialist care te poate ajuta să-ți recâștigi echilibrul. Nu aștepta accentuarea stărilor de depresie pentru că ulterior este mai greu să repari ce s-a stricat.

Cu ajutorul unui psihoterapeut și urmând sfaturile de mai sus, cu siguranță vei zâmbi și vei spune cu entuziasm “Iubesc vara!”.

Pachet terapie de cuplu

5 ședințe de terapie de cuplu + o ședință bonus din partea noastră

Nu mai sunteți la fel de îndrăgostiți unul de altul, nu vă mai susțineți la fel de mult ca înainte, nu mai aveți timp să petreceți momente frumoase împreună sau apariția copilului v-a îndepărtat?  Este timpul să apelezi la un psihoterapeut!

Află mai multe detalii despre pachet

TRIMITE

SAU
contacteaza-ne tu!

Fiți unul dintre cele 50 de cupluri care vor beneficia de oferta noastră în perioada 20 iulie – 20 august. 

Cum ne ajută terapia de cuplu?

Acest tip de terapie are ca scop atingerea unor obiective de cuplu si nu a unor obiective individuale. Cei doi parteneri ai cuplului isi vor fixa teluri comune, pe care vor incerca sa le atinga cu ajutorul psihoterapeutului. Daca vrem sa facem ceva pentru noi, sa evitam un divort sau pur si simplu daca dorim sa ne imbunatatim relatia putem apela la acest tip de psihoterapie, asa zisa terapie de cuplu.

Leadership personal: Cum sa te conduci pe tine insuti

Sunt doua versuri dintr-un cantec extraordinar  „The imposible dream” cantat de Sinatra care ilustreaza foarte frumos si simplu ce insemana sa te conduci pe tine insuti:

 1. to dream the impossible dream
 2. to reach the unreachable star

Altfel spus sa visezi ceea ce iti doresti, ceea ce pare imposibil si apoi sa atingi ceea ce pare imposibil de atins adica sa transformi acel vis in realitate.

Fiecare dintre noi a visat acel vis dar cati dintre noi l-au si urmat si au trait visul respectiv?

Ce s-a intamplat pe parcurs? Ce ne-a determinat sa renuntam la visul nostru?

Citeste mai mult…

Accesul interzis și încrederea în sine

Acum că a venit şi primăvara simt că este timpul potrivit să facem o treabă excepţională în ceea ce ne priveşte, pe mine şi pe tine.

Îţi aminteşti care este obiectivul meu? Obiectivul meu este să te fac să crezi atât de mult în tine însuţi încât să îţi transformi visele în realitate.

Îţi propun să ne ocupăm de încrederea în sine pentru că mă tot lovesc de ea, asta în cazul fericit, pentru că asta înseamnă că e pe aproape, am găsit-o cumva …În celălalt caz am pierdut-o… cu toţi am spus sau măcar am gândit cel puţin o dată acest lucru. Şi pentru pierderea încrederii în sine nu poţi oferi recompensă celui care o găseşte.

Citeste mai mult…

Strategie in 9 pasi pentru un dialog memorabil

Citind cartea ” Secretele succesului ”  am fost foarte incantat de o strategie pe care am descoperit-o. Strategia este simpla, cuprinde 9 pasi magici. O putem folosi in situatii diverse, poate in situatii de afaceri, de negocieri, poate in relatia de cuplu, poate relatia cu copii.

Va las sa descoperiti singuri unde, cand, cu cine, puteti folosi aceasta strategie. Sorin Nicolau, antreprenor, coach.

Pas 1 : Saluta dezacordul.

Aminteste-ti mottoul : ” Cand doi parteneri sunt mereu de acord, unul dintre ei nu este necesar celuilalt “. Daca exista vreun lucru la care nu te-ai gandit, fii recunoscator ca iti este supus atentiei. Poate acest dezacord este oportunitatea ta de a te corecta inainte de a face o greseala grava. 

Pas 2 : Fii neincrezator in impresia ta instinctiva.

Citeste mai mult…

TRIMITE

SAU
contacteaza-ne tu!

Aboneaza-te pentru a primi pe email sfaturi personalizate de la specialistii nostri.
Ma Abonez