Cabinet Psihiatrie

Conform statisticilor de specialitate, cele mai frecvente dereglări mintale (rezolvate cu ajutorul ședințelor de psihiatrie) din România sunt:

 Multe dintre acestea sunt transmise genetic și nu pot fi evitate. De aceea trebuie luate foarte în serios. Clinica Oana Nicolau îți propune ședințele de psihiatrie.
 

Ce sunt ședințele de psihiatrie?

Psihiatria este ramura medicinii axată pe diagnosticul, tratamentul și prevenirea tulburărilor mentale, emoționale și comportamentale. Diagnosticul bolilor psihice este realizat de medicul specialist, dintr-o clinică de psihiatrie, care evaluează și indică tratamentul adecvat. Medicația joacă un rol important în tratamentul bolilor psihice, reducând marcant simptomele bolii, la majoritatea oamenilor.

Atunci când oamenii au boli psihice netratate, relaţiile lor din familie pot suferi, dezvoltarea socială poate fi afectată, pot avea rezultate proaste, pot abuza de alcool, de droguri şi pot avea riscul de a se sinucide. Identificarea promptă şi tratarea într-un cabinet de psihiatrie profesionit pot reduce severitatea şi durata bolii, cât şi riscul complicaţiilor.
 

Când ai nevoie de un cabinet de psihiatrie?

De obicei, apelezi la un cabinet de psihiatrie:

  • De fiecare dată când ți-a fost prescris mai mult de un medicament psihiatric
  • Dacă ai primit diagnostice diferite
  • Dacă nu ți se îmbunătățește situația sub supravegherea medicului generalist
  • Dacă ți-a fost recomandat de un psiholog
  • Dacă ai nevoie să îți schimbi medicația
  • Dacă experimentezi efecte adverse de la tratamentele psihiatrice recomandate
  • Dacă ai gânduri periculoase pentru tine sau cei din jur

 

La ce să te aștepți de la prima ședință de psihiatrie?

Prima sedință la un cabinet de psihiatrie se derulează sub forma unor întrebări puse de psihiatru pentru a cunoaște mai bine simptomele pacientului. Acesta trebuie să răspundă cât mai onest și mai detaliat posibil. De asemenea, este recomandat ca și pacientul să pună întrebări pentru a nu pleca de acolo cu nelămuriri. În cazul în care pacientul nu se simte confortabil, acesta poate opta să fie însoțit de o persoană dragă, care să îi fie alături.

Deși nu este obligatoriu ca pacientul să plece cu o rețetă pentru tratament medicamentos, în urma consultației, este foarte important ca acesta să fi stabilit un plan clar de urmat, împreuna cu medicul psihiatru.
 

Care sunt tarifele unei ședințe la un cabinet de psihiatrie?

  • Psihiatrie adult: 180 RON (Durată: 30 minute)
  • Referat psihiatrie pentru tulburare de identitate de gen: 250 RON (Durată: 30 minute)

 
Vezi lista de prețuri
 
 

Terapeuți recomandați

Alexandru Bondar

Psihiatru

În contextul actual societatea arată mult dinamism și competitivitate creând astfel un climat în care poți fi purtat de emoții...

Raluca Crisan

Psihoterapeut

Eu sunt aici pentru a asculta, înţelege şi planifica recuperarea ta psihică, atunci când trăirile îţi scapă de sub control.


Meriți să fii fericit!

În funcție de disponibilitatea ta, îți vom recomanda un terapeut specializat pe nevoile tale!