Consiliere nutriție

Fiecare individ, în funcție de vârstă, sex, stil de viață are nevoie de un anumit număr de calorii, provenit într-un procent diferit din nutrienții de bază. Aceștia se referă la lipide, carbohidrați, proteine și reprezintă substratul energetic pentru metabolismul uman. Combinarea acestor elemente de bază este cheia unei diete sănătoase, a unei bune digestii și a obținerii unui confort și a unui tonus de zi cu zi. Medici specialiști vă așteaptă pentru consiliere de nutriție cu scopul de a vă prescrie dieta optimă.

Este din ce în ce mai clar că utilizarea combinațiilor alimentare corecte și a mesele regulate au un impact mult mai mare asupra dietei decât numărul propriu zis de calorii zilnic consumate.
 

Ce este consilierea de nutriție?

Consilierea nutrițională este un domeniu relativ nou, care vizează tratarea dezechilibrelor care duc la probleme psihologice și fizice, printr-o dietă și suplimente terapeutice. Dieticienii înregistrați din cadrul clinicii, cu un experiență solidă în fiziologia umană și cu o diplomă în dietetică sau nutriție, vă vor recomanda modificări în alimentație și vor crea planuri de masă pentru pacienți, pentru a aborda afecțiunile cronice și alte afecțiuni de sănătate. Cu toate acestea, prin cercetarea crescândă asupra impactului alimentației și chimiei creierului, consilierea nutrițională este folosită din ce în ce mai mult pentru a trata dezechilibrele de dispoziție și alte stări de sănătate mintală, cum ar fi depresia și anxietatea.
 

Când ai nevoie de consiliere de nutriție?

Un număr foarte mare de oameni apelează la nutriționist, indiferent că au nevoie de o revizuire completă a regimului alimentar, căută să gestioneze o afecțiune medicală, doresc să își gestioneze eficient opțiunile alimentare sau să se inspire pentru rețete noi și sănătoase. Cel mai bine este să programați o ședință privind nutriția, după ce v-ați consultat și cu medicul generalist. Acest lucru vă poate ajuta să vă informați în legătură cu anumite condiții specifice de alimentație, precum creșterea glicemiei, a colesterolului sau probleme de tensiune arterială. În timp ce unii pacienți vin pentru o consultare nutrițională, pentru a afla mai multe despre modul în care alegerile lor alimentare le afectează sănătatea, alții ajung la cabinet din recomandări. Următoarele sunt doar câteva din condițiile care pot beneficia în mod special de intervențiile alimentare:

 

La ce să te aștepți la prima ședință de consiliere de nutriție?

Nutriționistul vă va întreba despre obiectivele și motivele pentru care ați dorit să veniți. Apoi, va examina istoricul medical, inclusiv toate medicamentele și suplimentele pe care le luați în prezent și vă va pune întrebări despre nivelul de stres, tiparele de somn, nivelurile de energie, exercițiul fizic și funcția gastrointestinală.

Este indicat ca pacientul să înceapă să își țină un jurnal nutrițional pentru a fi constant conștient de tiparele sale alimentare.
 

Care sunt tarifele unei ședințe de consiliere de nutriție?

  • Consultație inițială nutriție: 250 RON (Durată: 40 minute)
  • Evaluare nutriție: 180 RON (Durată: 30 minute)

 
 
Vezi lista de prețuri
 
 

Terapeuți Recomandați

Alexandru Aricescu

Nutritionist

Daca este un lucru pe care l-am aflat consultand in Camera de Garda Psihiatrie, si pe care probabil nu l-as...

Citeste mai mult
 

Meriți să fii fericit!

În funcție de disponibilitatea ta, îți vom recomanda cei mai buni terapeuți.