Consiliere psihologică în procesul de adopție

Adopția este un proces care se desfășoară, simultan, pe mai multe planuri. Pe de o parte este demersul legislativ de obținere al atestatului, cu etapele administrative traversate până la finalizarea întregului proces, pe de altă parte este planul psihologic.

Acesta din urmă îl precede și îl susține pe cel întâi menționat continuând să existe pe tot parcursul vieții. Este o succesiune de emoții, stări, trăiri, parte dintr-o poveste de viață ce se unește cu alte povești de viață urmând a se contopi pentru a deveni Împreună.

În tot acest demers, viitorii sau actualii părinți adoptivi se au alături unul pe celălalt sau, după caz, familia lărgită, prieteni, colegi, specialiști.
Însă, nu de puține ori, apar ezitări, frământări, nevoie de împărtășire sau retragere spre propriile preocupări, care, prin intensitatea, durata și modalitatea de manifestare, pot depăși capacitatea de susținere sau înțelegere a celor implicați.

Parcursul cronologic al procesului de adopție poate fi împărțit în: etapa care precede inițierea demersului, cea a adopției propriu-zise și etapa de postadopție. Fiecare dintre aceste etape are provocările și nevoile ei.

Clinica Oana Nicolau oferă servicii de consiliere psihologică în oricare dintre etapele menționate dar și grupuri de suport pentru famillile adoptive.

În cadrul clinicii sunt psihoterapeuți cu experiență în lucrul concret cu familiile adoptive, familiile de plasament și copiii care provin din sistemul de protecție. Cunoscând specificul acestui domeniu, psihoterapeuții vă pot oferi sprijin prin:

  • consiliere psihologică pentru cuplu/persoană în perioada care precede procesul de adopție
  • consiliere psihologică pentru cuplul parental/persoana în perioada de adaptare la schimbările apărute în sistemul familial nou format
  • consilierea psihologică a familiei și a copilului
  • consilierea psihologică a copilului/adolescentului care este în proces de adopție sau a fost adoptat
  • grupuri de suport pentru cuplul/persoana adoptatoare

 

Care sunt tarifele unei sedințe de consiliere psihologică în procesul de adopție?

  • Consiliere psihologică în procesul de adopție: 220 RON (Durată: 50 minute)

 
 
Vezi lista de prețuri
 
 

Terapeuți Recomandați

Ana Dumitrașcu

Psihoterapeut
Bucuresti

Ca terapeut, cred că relația terapeutică este una specială și vindecătoare prin calitatea ei. Cel care vine spre mine este primit în autenticitatea lui, cu povestea, neliniștile, întrebările, bucuriile și alegerile lui de viață.

Citește mai mult

Ana Theodorescu

Psihoterapeut
Bucuresti

Sunt psiholog clinician și psihoterapeut atestat de Colegiul Psihologilor din România.

Citește mai mult

Meriți să fii fericit!

În funcție de disponibilitatea ta, îți vom recomanda un terapeut specializat pe nevoile tale!