Viziteaza-ne
George Georgescu 46
Calea Floreasca 169A
Program
L-V: 9-22 & S: 9-15

Te rugam sa citesti noile norme privind protectia datelor tale disponibile la linkul de mai jos. Protectia datelor tale

GDPR
Depresia si singuratatea de Craciun

Depresia de Crăciun

Deși pentru mulți aceasta este cea mai frumoasă perioadă a anului, știm că pentru tine este o povară. Singurătate, izolare, invidie, tristețe sunt doar câteva dintre sentimentele care îți provoacă depresia de Crăciun.

Depresia de Crăciun, ceea ce simți tu și milioane de oameni din lumea întreagă

În cei 10 ani de experiență, cele mai multe cazuri de depresie s-au semnalat în această perioadă, cele mai multe știri despre sinucideri le vezi în luna decembrie, cele mai multe căutări pe internet despre această boală se observă în această perioadă, cele mai multe apeluri la 112 despre sinucideri au loc în ziua de Crăciun.

Nu, nu ești singur! Și cel mai important este că poți primi ajutor, astfel încât să nu ai un Crăciun trist și să te poți bucura și tu de magia sărbătorilor.

Mă simțeam îngrozitor de singur, toți prietenii mei erau alături de cei dragi de sărbători, numai eu mă închideam în camera mea, nu-mi venea nici măcar să mă ridic din pat și de-abia așteptam să treacă această perioadă. Depresia de Crăciun mă afecta atât de mult încât de foarte multe ori îmi doream să nu mai exist. Mihai, 27 ani, București

Nu mai suportam! Eram invidios. Mă săturasem să vad cum toată lumea își punea poze în jurul mesei de Crăciun, cum toată lumea primea cadouri, cum peste tot vedeam oameni râzând. Pentru mine această sărbătoare însemna izolare completă. Andreea, 34 ani, București

Deși când le spuneam prietenilor că sufăr de depresie de Crăciun, aceștia nu înțelegeau cum pot să fiu trist într-o asemenea perioadă. Râdeau de mine și credeau că e doar un strigăt după atenție. Mihnea, 29 ani, București.

Tu în ce situație de mai sus te regăsești? Acestea sunt doar câteva dintre testimonialele pe care le avem de la clienții care ne-au trecut pragul. Cu toții au avut un Crăciun trist până au avut curajul să ceară ajutor specializat.

Depresia de Crăciun apare din diferite motive:

  • Stres. De cele mai multe ori ne stresăm prea mult ca să facem cumpărături, să gătim, să planificăm mese în familie, când noi suntem deja mult prea obosiți și stresați după un an încărcat și cu multe ore suplimentare la birou.
  • Singur de Crăciun. O mare parte din oameni nu sunt în relații sau locuiesc singuri. E foarte dureros pentru aceștia să-i vadă pe ceilalți că sărbătoresc împreuna cu cei dragi.
  • Suferință. Pierderea cuiva drag poate fi un declanșator puternic al depresiei în această perioadă.
  • Dorința de a mulțumi pe toată lumea. Alegerea oamenilor cu care vrei să-ți petreci sărbătorile, refuzarea altora, alegerea activităților te pot face să te simți vinovat.
  • Vremea. Foarte mulți oameni simt un sentiment de tristețe profund din cauza vremii.
  • Banii. Frica de a nu avea bani să cumperi cadouri pentru toți cei dragi poate produce sentimente profunde de vină și rușine.
  • Despărțiri sau divorțuri. Dacă ești proaspăt divorțat sau de-abia ieșit dintr-o relație, această perioadă îți poate aduce aminte de momentele frumoase petrecute împreună cu persoana iubită.

Depresia de Crăciun- scapă de ea anul acesta Nu mai lăsa și anul acesta depresia de Crăciun să te afecteze. Cere ajutor din timp. La Clinica Oana Nicolau te așteaptă peste 30 de specialiști ca să-ți ofere sprijinul de care ai nevoie.

Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele sfaturi ale specialistilor nostri despre relatiile de cuplu, parenting sau dezvoltare personala.
Ma Abonez
Te poti dezabona oricand doresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele sfaturi ale specialistilor nostri despre relatiile de cuplu, parenting sau dezvoltare personala.
Ma Abonez
Te poti dezabona oricand doresti.
Inchide
TRIMITE

SAU
contacteaza-ne tu!

Aboneaza-te pentru a primi pe email sfaturi personalizate de la specialistii nostri.
Ma Abonez