fbpx
Te asteptam in Vizita
George Georgescu 46, Bucuresti
Program
L-V: 9-22 & S: 9-15

Te rugam sa citesti noile norme privind protectia datelor tale disponibile la linkul de mai jos. Protectia datelor tale

GDPR

Depresia nu este o rușine

Din ce în ce mai mulți artiști, vedete, scriitori, persoane care sunt înconjurate de fani, admiratori suferă de depresie.

Știați că 40 – 50% dintre noi toți suferim de depresie? Această boală a sufletului pe care dacă o trecem cu vederea, poate avea consecințe grave?

Depresia apare atunci când nu ne înțelegem destinul, când nu înțelegem care este menirea noastră. Ritmul alert în care ne învârtim, presiunea care se pune pe noi pentru a performa în orice activitate pe care o desfășurăm, toate acestea au ajuns să creeze o lume lipsită de bucurie și de dragoste, o lume nesigură, o lume urâtă care și-a pierdut reperele.

Cauzele depresiei

Principala cauză a depresiei este lipsa iubirii. Ni s-a întâmplat să suferim pentru că nu ne găseam adăpost în celelalte suflete din jurul nostru, când viața ne-a răpit persoane dragi, când nu ne-am mai simțit apreciați ca oameni, când ne-am întors acasă și ne-am dat seama că nimeni nu ne întâmpină cu un zâmbet cald.

Aceste lipsuri se văd și le trăim, nu există preferințe, depresia nu alege și nu ține cont de statutul social. Din ce în ce mai mulți artiști, vedete, scriitori, persoane care sunt înconjurate de fani, admiratori suferă de depresie. Da, poate ne miră faptul că sunt oameni din categoria celor care au tot ce le trebuie: slujba pe care și-au dorit-o, suficienți bani cât să trăiască zece vieți, ba chiar și celebritate … și totuși, sunt profund nefericiți.

De ce aleg să apeleze la medicamente, alcool, droguri și de multe ori la suicid? Este simplu de înțeles: nu ești neapărat fericit când ești în lumina reflectoarelor! În spatele succesului stau multe lacrimi, sentimente de vinovăție, nu se consideră suficient de buni, suficient de perfecți. Cu cât vor ajunge mai tare să subordoneze, să controleze, cu atât se vor simți mai singuri.

Ar trebui să știm că fericirea este un imperativ, iar depresia nu este o rușine, un stigmat. În fața presiunii din partea societății, neputința unora dintre noi de a se bucura îi afundă și mai mult în deznădejde.

Oamenii au ajuns la concluzia că au nevoie de lucruri simple pentru a fi fericiți.

Specialiștii noștri sunt aici să te ajute

TRIMITE

SAU
contacteaza-ne tu!

Nu devii fericit în momentul în care aduni, ci în momentul în care dăruiești din suflet.

Egoismul este cel mai mare dușman al oamenilor; ne impiedică să avem relații profunde cu ceilalți și ne îndepărtează, apropiindu-ne de singurătate, continuând spre disperare.

Unii dintre noi alegem să spargem zidurile, să ne destăinuim prietenilor sau să mergem la un duhovnic. Aceste modalități au rezolvare pe moment. Liniștesc spiritele, dar nu accesează cauza care determină cercul vicios în care ne învârtim.

Unii oameni ajung chiar să devină robii dependențelor și când durerea sufletească devine insuportabilă apelează la moarte crezând că este singura soluție pe care o au la dispoziție.

Găsiți resursele și curajul necesar și deschideți-vă sufletul către noi psihoterapeuții. Suntem gata să râdem, să plângem și să vă însoțim pe acest drum.

 

 

Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele sfaturi ale specialistilor nostri despre relatiile de cuplu, parenting sau dezvoltare personala.
Ma Abonez
Te poti dezabona oricand doresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele sfaturi ale specialistilor nostri despre relatiile de cuplu, parenting sau dezvoltare personala.
Ma Abonez
Te poti dezabona oricand doresti.
Inchide
TRIMITE

SAU
contacteaza-ne tu!

Aboneaza-te pentru a primi pe email sfaturi personalizate de la specialistii nostri.
Ma Abonez