Dezvoltare personala

Dezvoltarea personală se concentrează pe aspectele ce țin de autocunoașterea și folosirea la nivel optim a resurselor proprii. Dezvoltarea personală este o preocupare din ce în ce mai răspândită la nivel global, datorită multiplelor roluri și activități ce trebuie jonglate de către individ, ne spune Psihoterapeut Silvia Goliță.

Fie că vorbim despre dezvoltare personală în sensul progresului în cariera profesională, fie că vorbim despre dezvoltare personală pentru o mai bună relaționare cu ceilalți, este cert faptul că însușirea unor atitudini și comportamnente nu se poate face doar prin proprie voință și implicare. Dezvoltarea personală trebuie asistată și îndrumată de către specialiști, deoarece presupune depășirea unor bariere psihologice. Noile perspective și analiza situațiilor trăite, permit creșterea și modificarea atitudinilor individului.

Astfel, dezvoltarea personală presupune activități precum:

  • Creșterea stimei de sine;

  • Cunoașterea de sine;

  • Îmbunătățirea unor aptitudini;

  • Îndeplinirea aspitațiilor personale;

  • Definirea și deszoltarea unui plan de dezvoltare personală;

  • Îmbunătățirea relațiilor sociale și a inteligenței emoționale.

Cum ne dezvoltăm cu ajutorul psihologilor?

Așa cum se afirma, mai sus, dezvoltarea personală trebuie conceptută și asistată de către specialiști. Astfel, în cadrul unei întâlniri inițiale, psihologul va stabili, alături, de pacient aspectele ce trebuie îmbunătățite. Acest proces implică interviul de profunzime, precum și completarea unor teste specializate ce măsoară coeficientul de inteligență (IQ și EQ), aptitudinile personale, comportamentele individului, precum și planurile de viitor (proiecțiile) acestuia.

Dezvoltarea personală nu poate fi izolată de alte aspecte, precum: adoptarea unui stil de viață sănătos, însușirea unor abilități de relaxare, practicarea sportului și a meditației.

Este important de reținut faptul că oricine poate accesa acest serviciu oferit de Clinica Oana Nicolau. Prezența și implicarea diverșilor specialiști (psihologi, nutriționiști, profileri, sexologi etc.) asigură crearea unui plan de dezvoltare personală multilateral și complet.

Prin urmare, dacă dorești mai multe de la tine, atât pe plan personal cât și profesional, te așteptăm la Clinica Oana Nicolau.

Programează-te în cel mai scurt timp aici și fă o schimbare în viața ta!