Adriana Buda

Psihoterapeut specialist de orientare cognitiv-comportamentală

Programează-te acum

Colegiul Psihologilor din Romania Terapeuti Certificati

Descriere generală

Din momentul în care ai apărut pe acest pământ, ai un drum, doar înainte! Este unul fără întoarcere, plin de aventură și neprevăzut, dar depinde de tine să descoperi ceea ce este frumos și valoros în această călătorie. Pe măsura ce pașii te vor purta pe acest drum, vei întâlni alți călători asemeni ție. Bucură-te că iți apar în cale, dar nu aștepta ca liniștea sufletească și fericirea ta să vină de la ei. Amintește-ți că rădăcinile acestor comori zac ascunse în tine. Tu ești creatorul propriilor tale stări de pace, bucurie și echilibru interior. Este doar alegerea ta cât de frumos vei păși pe drumul tău, alături de ceilalți. Îți urez călătorie ușoară și fericită alături de tine și de tovarășii tăi de drum!

Am ales metafora călătoriei pentru că îmi pare foarte potrivită atunci când vine vorba despre virtuțile terapiei congitiv-comportamentale, cea în care m-am specializat. Ea susține, pe scurt, faptul că modul nostru de gândire ne influențează emoțiile. Acestea, la rândul lor, ne determină comportamentul în relația cu noi și cu cei din jur. Ea face deosebirea limpede între rațiune și simţire-emoţii. Şi, dacă “inimii” nu îi poţi dicta, “minţii”, da! Iar o minte constructivă, clară, împăcată, echilibrată este cel mai bun sfetnic și sprijin în călătoria care înseamnă viața noastră cu noi înșine și alături de ceilalți. Filosoful chinez Lao Tzu, spune că orice călătorie începe cu primul pas... Haide să îl facem împreună! În urma experienței acumulate și ca psihoterapeut voluntar la centrul Trepte din spitalul de psihiatrie Al. Obregia, dar și la Complexul Sf. Pantelimon, unde am întâlnit oameni cu mari suferințe sufletești și psihice, și care în urma psihoterapiei și-au găsit liniștea sufletească și echilibrul, te invit să pășești cu încredere în cabinetul meu.

Viața noastră nu are BIS! Este un spectacol la care este de dorit să participăm activ, aici și acum, pentru că „nu se va da altcândva în reluare”!

Călătorule prin această lume, străduiește-te să-ți trăiești viața cu bucurie și plăcere și cu cât mai puține regrete. Caută să nu faci greșeli de nereparat, pentru că viața noastră nu are repetiție! Poți repeta o distracție, un fel de mâncare, o excursie, poți revedea un film sau reciti o carte, dar pentru viața noastră nu avem BIS!

Apreciază și bucură-te de ceea ce ai, deoarece, cu siguranță, sunt mulți oameni care au mai puțin decât ai tu. Nu aștepta ca fericirea să iți vină din altă parte, tu poți fi creatorul propriei tale fericiri. Ține minte că fericirea ta este o alegere personală, dacă vrei să te simți bine sau mizerabil, depinde doar de tine! Dar, pentru a reuşi acest lucru, trebuie să te descoperi, să te cunoști și să te împaci cu sinele tău.

certificari
certificari

Certificări în

  1. Psihoterapeut de orientare cognitiv- comportamentală

Ce poți să discuți cu mine?

  • Anxietate
  • Depresie
  • Atacuri de Panică
  • Încredere în sine redusă
  • Ipohondrie
  • Fobii
Adriana Buda