Certificări și specializări:

  • Psiholog clinician atestat de Colegiul Psihologilor din România
  • Formare în psihoterapie în cadrul Institutului European Pentru Psihoterapia Copilului şi Adolescentului (în curs)
  • Psiholog specialist al Asociaţiei Părinţilor Isteţi, în cadrul campaniei Grădinițe și Şcoli fără bullying
  • Aware parenting instructor atestat internaţional de către Aware Parenting Institute
  • Formator și coach acreditat de Ministerul Educației
  • Autoarea colecției de povești terapeutice „ABC-ul poveștilor terapeutice” din cadrul Editurii Diana și a cărții “Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine“, precum și a ghidului „Școala care crește Oameni de succes”

În prezent sunt psihoterapeut în formare în psihoterapia copilului și adolescentului în cadrul Institutului European de studii pentru terapia copiilor și adolescenților. Construiesc programe pentru dezvoltarea cognitiv-emoțională a copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 17 ani. De asemenea, susțin și organizează conferințe ce au ca tematică parentingul și dezvoltarea emoțională a copilului.

Despre mine

Consider că sănătatea emoțională este unul dintre cele mai importante aspecte de care avem nevoie să ne îngrijim. Mulți dintre noi nu au avut parte de o educație care să sprijine dezvoltarea noastră emoțională timpurie, de aceea ajungem să ne confruntăm cu: anxietate, atacuri de panică, stimă de sine scăzută, demotivare, relaţii toxice şi aşa mai departe.

Pentru că o mare parte din munca mea este îndreptată în lucrul cu copilul, adolescentul şi familia, pot spune că este esențial ca cei mici să dobândească o serie de instrumente care să le ușureze drumul în viață și care să le luminze calea. Nu putem anticipa cum va fi lumea în care copiii de azi, adulţii de mâine, vor trăi. Însă, ce putem face, este să pregătim copilul pentru a face faţă provocărilor şi lumii în care va trăi mâine. Copilul are nevoie să îi punem în ghiozdane, pe lângă cărți, bani, gadget-uri, pachețelul cu mâncare și câteva instrumente care să îl sprijine în dobândirea echilibrului emoțional.

Mă ghidez după principiul: ""Cele mai mari comori sunt în cele mai dificile provocări ale noastre"". De aceea, sprijin persoana din faţa mea să-şi folosească cât mai înţelept darurile native, precum şi momentele de criză care pot fi transformate în puncte de creştere.

Motivul care m-a determinat să urmez această profesie îşi are rădăcinile în propria viaţă. În spatele fiecărei problematici cu care am lucrat se află una dintre provocările pe care le-am întâmpinat de-a lungul vieții mele. Darul acestora a fost că pot înțelege cum se simt multe lucruri din interior și pot da mai departe din ceea ce am învăţat, mai întâi ca om şi apoi ca profesionist.

Te invit să ne cunoaştem şi să construim împreună un mâine mai bun pentru tine.

 

Adriana Mitu

Adriana Mitu

Ce este facilitarea de ateliere și workshop-uri copii/parenting?

Îți poți înscrie copilul la următoarele programe, în cadrul clinicii:

  • Dezvoltarea inteligenței emoționale
  • Public Speaking pentru copii și tineri isteți
  • Learn&Play – învață eficient și ușor

Foarte important: părintele primește feedback individual, personalizat, după fiecare modul, ceea ce îl ajută să descopere evoluția copilului precum și aspectele pe care acesta le mai are de îmbunătățit.

În cadrul programelor de grup organizate în cadrul Clinicii Oana Nicolau, copiii învață să își gestioneze emoțiile, să comunice, să relaționeze cu ceilalți, să își depășească temerile și timiditatea, să-și dezvolte paliere ale gândirii rareori abordate în sistemul clasic de învățământ, să își dezvolte gândirea laterală, creativitatea și capacitatea de rezolvare a problemelor, precum și motivația pentru învățare. Cred cu tărie că avem nevoie să adaptăm educația clasică, să le captăm atenția copiilor implicându-i în procesul învățării și nu doar privindu-i ca pe simpli receptori ai informației. Eu văd potențialul fiecărui copil și cred în reușita lui!


Meriți să fii fericit!

În funcție de disponibilitatea ta, îți vom recomanda un terapeut specializat pe nevoile tale!