Certificări și specializări:

  • Psihoterapeut centrat pe persoană
  • Competențe în psihoterapie prin dans și mișcare
  • Psihopedagog
  • Consilier vocațional
  • Trainer de Yoga
  • Facilitator Terapie Craniosacrală

Despre mine:

Ca specializare de bază sunt psihopedagog, apoi în anul 2012 am terminat cursurile de formare la Asociația Română de Psihoterapie Centrată pe Persoană. Am devenit psihoterapeut deoarece am simțit dintotdeauna că mă împlinesc întâlnirile de la suflet la suflet. De multe ori mă gândesc că motivația principală a vieții este aceea de a stabili ”conectări mutuale” cu sine și cu lumea. Așadar am practicat cu pasiune această meserie - am lucrat în diverse instituții, mai întâi în intervenție timpurie cu copii cu dizabilități și părinții acestora. Am lucrat cu adulți cu probleme de sănătate mentală, și am avut câteva experiențe de lucru cu femei victime ale violenței domestice și cu persoane cu boli incurabile. Am simțit că evoluez și mă îmbogățesc (atât personal, cât și ca profesionist) prin contactul cu persoane cât mai diferite între ele, așadar am lucrat cu adulți, adolescenți și copii, atât în ședințe de psihoterapie individuală, cât și în context de grup.

Experiența mi-a arătat că atunci când ajungem să fim mai în acord cu noi înșine, viața ni se îmbunătățește considerabil, ne putem bucura mai mult de ceea ce suntem și avem în prezent, iar capacitatea noastră de a ne împlini în cel mai potrivit mod potențialul personal crește.

De-a lungul vieții am întâmpinat anumite dificultăți legate de relația cu corpul meu, cu felul în care pot să fiu în lume, în relații într-un mod care să fie echilibrat. La 21 de ani am descoperi dansul contemporan și Yoga și apoi am simțit că zona de corporalitate aduce nu doar provocări și dificultăți, ci tot ea este cea care aduce și rezolvări sau chiar revelații, înțelegeri profunde ale felului în care suntem în lume. Ca și cum suferința și ”întunecările” reprezintă un bun prilej de a într-un dialog cu noi înșine, de a găsi vindecarea. Deci am decis să urmez și o formare în cadrul Asociației Române de Psihoterapie prin Dans și Mișcare, iar în anul 2016 am finalizat 2 ani de formare. De asemenea, am devenit profesor de Yoga și urmez și în prezent cursuri de formare în Terapie Craniosacrală. Am încredere în faptul că emoțiile/ mintea și corpul alcătuiesc un întreg, astfel că îmi îmbogățesc metodele prin care pot însoți o persoană în procesul său de auto-cunoaștere și atingere a scopurilor. De multe ori, a face psihoterapie doar prin cuvinte, prin conversație este demersul cel mai potrivit și necesar. Dar alteori, atunci când se ating limite sau blocajele persistă, terapiile care implică lucrul cu corpul mi-au dovedit eficiența.

Misiunea mea este să contribui la crearea unei vieți armonioase pentru persoanele cu care lucrez - atât în relația cu sine, cât și în relațiile cu ceilalți oameni. Cu empatie și respect față de ritmul de creștere individual, sunt prezentă față de nevoile fiecărei persoane cu care lucrez. A lua decizia de a începe un demers psihoterapeutic este adesea sinonimă cu dorința de a-ți urma drumul personal, într-un sens mai general, de a ”dansa cu viața” într-un mod care să aducă mai multă mulțumire.


Meriți să fii fericit!

În funcție de disponibilitatea ta, îți vom recomanda cei mai buni terapeuți.