Alexandra Ivan

Psihoterapie familială

Programează-te acum

Colegiul Psihologilor din Romania Terapeuti Certificati

Descriere generală

Sunt Alexandra Ivan, psihoterapeut sistemic, analist tranzactional, hipnoterapeut si yoga teacher. Am 15 ani de cariera in corporatie, sunt antreprenor, administrez un business de familie si profesez cu pasiune meseria de psihoterapeut. Ma fascineaza relatia dintre suflet, minte si corp si din acest motiv am cautat sa ma dezvolt in abordari diferinte ale psihoterapiei si sa studiez yoga in India.

In viata mea de zi cu zi, sunt un om normal, ca oricare altul. Am o familie, sunt casatorita de peste 12 ani si sunt mama doi copii, un baiat de 10 ani si o fata de 8 ani.
Psihoterapia m-a atras inca din liceu, cand am citit in cartea Anna Kareninna, urmatoarea fraza: “Toate familiile fericite se aseamănă una cu alta. Fiecare familie nefericită este nefericită în felul ei”. Fiecare om provine dintr-o familie, fie că este compusă din rudele noastre de sânge, sau rude adoptive, fie că fac parte din viață noastră sau nu, sau poate că nici nu le-am cunoscut. Familia din care provenim ne influențează toate aspectele vieții, încă de la naștere, si chiar si dinainte de nastere.

Este foarte probabil că dacă ne naștem într-o familie în care predomina relațiile sănătoase, să dezvoltăm o modalitate echilibrată de a ne raporta asupra vieții. Însă ce se întâmplă atunci când în ciuda relațiilor sănătoase in care am crescut, dezvoltăm unele dezechilibre si apare depresia, anxietatea, abuzul, consumul de substanțe nocive? Ce se întâmplă când informațiile pe care ne bazam venind de la familia noastră sa fie de fapt false, aflam ca suntem adoptați, sau că familia noastră ascunde un secret, care o dată aflat ne distruge întreg universul? Ce se intampla atunci când trăim într-o familie in care predomină coalitiile intre membrii familiei, in care granițele nu sunt clare si nici ierarhiile?

În realitate, toate familiile se confruntă cu unele disfuncționalități, iar modul in care eu lucrez nu este cel din ipostaza de expert care să dea ordine membrilor familiei si să le spună fiecăruia ce să facă, ci este neutru si colaborativ.

Stiu ca inceperea terapiei este un moment dificil, insa cu cat ai mai multe informatii despre cum va decurge prima sedinta si procesul terapeutic, cu atat iti va fi mai usor. Este normal sa te intrebi daca ai facut alegerea potrivita sa vii la psiholog, pentru ca in realitate, nimanui nu ii este usor sa se destainuie in fata altei persoane. Ce trebuie sa stii este, in primul rand, este faptul ca voi pastra confidentialitatea identitatii tale in maxima siguranta. De asemenea, cu orice problema vei veni in terapie, te asigur ca nu te voi judeca.

Este bine sa stii ca procesul terapeutic necesita rabdare, efort si implicare, iar eu sunt aici sa te ajut sa treci mai usor prin aceasta etapa a vietii tale.

Te invit sa lucram impreuna!

certificari
certificari

Certificări în

 1. Atestat de libera practica sub supervizare – Psihoterapie Familiala
 2. "Workshop Abordarea cuplurilor dificile folosind Modelul Bader-Pearson", CENTRUL DE FORMARE SI TERAPIE PENTRU COPIL, CUPLU SI FAMILIE
 3. Atestat NLP Practitioner, NLP INSTITUT
 4. Atestat hipnoterapeut, NLP INSTITUT
 5. Atestat Consilier Dezvoltare Personala, CENTRUL ATHENA
 6. Workshop „Interventii narative in terapia cu copii – Ghid terapeutic in 6 sedinte”, CENTRUL DE FORMARE SI TERAPIE PENTRU COPIL, CUPLU SI FAMILIE
 7. Yoga Teacher 300h Yoga Alliance, UPAYA YOGA INDIA
 8. Yoga Teacher 200h Yoga Alliance, SCANDINAVIA FITNESS ROMANIA
 9. Formare Psihoterapie de Familie, CENTRUL DE FORMARE SI TERAPIE PENTRU COPIL, CUPLU SI FAMILIE
 10. Formare in Analiza Tranzactionala, SRAT (Societatea Romana de Analiza Tranzactionala)
 11. Master in Managementul Resurselor Umane si Comunicare Manageriala, SNSPA (Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative)
 12. Master in Psihodiagnoza si Psihoterapie, Universitatea din Bucuresti
 13. Licenta in Psihologie Generala, Universitatea din Bucuresti

Ce poți să discuți cu mine?

 • Anxietate
 • Atacuri de Panică
 • Burnout
 • Fobii
 • Somatizări
 • Dezvoltarea abilităților socio-emoționale
Alexandra Ivan