Alice Popescu-Donea

Psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală

Programează-te acum

Colegiul Psihologilor din Romania Terapeuti Certificati

Descriere generală

Sunt Popescu- Donea Alice și sunt psihoterapeut de orientare cognitiv – comportamentală.

Încă de când am început să înțeleg lumea, mi-am dorit să contribui la un viitor mai bun și am simțit mereu nevoia de a asculta, întelege și sprijini oamenii din jurul meu. Mai târziu, în preadolescență, am aflat că există o cale prin care pot trăi o viață împlinită, ascultându-mi intuiția, pășind astfel pe drumul către meseria de psihoterapeut. Dorind să înțeleg mai bine multitudinea de gânduri, comportamente, contexte și situații am început pregătirea pentru vocația mea.

Așadar, m-am specializat inițial în Psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională, devenind astfel psiholog școlar. Îmi doream să ofer copiilor suportul emoțional necesar, astfel încât să se simtă în siguranță în raport cu mediul școlar.

Abilitățile pedagogice au fost rezultatul unei largi experiențe de muncă cu elevii, intrând în contact cu diverse sisteme de învățământ, atât naționale, cât și internaționale.

Pasiunea pentru educație, combinată cu dorința de a ajuta oamenii să aibă relaţii funcţionale, de a crește calitatea vieții si de a facilita accesul la autoactualizare, m-au făcut să aprofundez studiile, formându-mă astfel în Psihoterapia cognitiv-comportamentală și în hipnoterapie. În plan personal, rolurile mele sunt de soție, fiică, prietenă, om iubitor de muzică și artă. Îmi place să contribui zilnic la fericirea mea și a celor din jur, deși toată lumea are un traseu diferit spre fericire.
Abordarea mea presupune ghidarea fiecărei persoane, în drumul propriu, pentru a redescoperi resursele deja existente.

certificari
certificari

Certificări în

  1. Formare în psihoterapie cognitiv comportamentală şi hipnoterapie
  2. Master Evaluare şi Intervenţie în Domeniul Educaţional
  3. Rezidențiat Clinic – Spitalul de Psihiatrie „Dr. Constantin Gorgos”
  4. Practică în domeniul clinic, desfășurată în cadrul Fundației Estuar și în cadrul Fundației Grigore

Ce poți să discuți cu mine?

  • Insomnie
  • Parenting
  • Probleme de familie
  • Gestionarea emoțiilor
  • Tulburare de personalitate
  • Dezvoltare personală
Alice Popescu-Donea