Andreea Oprea

Master Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale

Programează-te acum

Colegiul Psihologilor din Romania Terapeuti Certificati

Descriere generală

După o carieră începută în cu totul alt domeniu, m-am îndreptat către studiile Facultății de Psihologie datorită interesului meu dintotdeauna către interacțiunile cu ceilalți și semnificația lor profundă.

Înaintând pe această cale, am început să înțeleg că suferința cea atât de prezentă în viețile noastre și totuși atât de mult evitată, reprimată sau calificată drept slăbiciune, are o mare valoare pentru creșterea și maturizarea noastră. Recunoscând și înțelegând suferință avem o șansă reală la vindecare. Reprimarea suferinței, indiferent de sursa ei (pierdem pe cineva drag sau ceva important, avem relații conflictuale, nu reușim să ne atingem scopurile), duce la acumulare de tensiune care se va exprima prin suferință fizică sau ne poate conduce la situații de viață din ce în ce mai complicate.

Prin terapie se produce eliberarea acestei tensiuni, ajungându-se la exprimarea și înțelegerea suferinței. În calitate de terapeut, consider că interesul autentic, curiozitatea, faptul de a reflectă împreună la problemele expuse, susțin clientul în adoptarea unei atitudini asemănătoare față de el însuși și lumea lui interioară.

‘Nimic nu dispare, până nu ne învață ce trebuie să știm’.

Cred cu toată convingerea că oamenii au resursele necesare pentru a găsi soluții la problemele cu care se confruntă, iar relația și cadrul terapeutic au rolul să faciliteze accesul către acestea. Atunci când vorbim cu onestitate despre gândurile, emoțiile și sentimentele noastre, când avem răbdare să reflectăm, să le înțelegem sensurile, ne deschidem spre a schimbă în bine situațiile nesatisfăcătoare în care ne aflăm.

certificari
certificari

Certificări în

  1. Master Psihoterapii Cognitiv Comportamentale
  2. Formare în hipnoza și terapie Eriksoniană
  3. Stagii de formare în: psihoterapii scurte, colaborative,centrate pe obiective și soluții, psihosomatoanaliză, terapie rațional-emotivă
  4. Voluntariat la Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia”

Ce poți să discuți cu mine?

  • Insomnie
  • Parenting
  • Probleme de familie
  • Gestionarea emoțiilor
  • Tulburare de personalitate
  • Dezvoltare personală
Andreea Oprea