Anișoara Lung

Psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală

Programează-te acum

Colegiul Psihologilor din Romania Terapeuti Certificati

Descriere generală

“Dacă vrei să fii fericit și independent, mai întâi găsește persoana potrivită pe care te poți baza și pornește pe acest drum alături de ea”.

Aceasta e concluzia la care au ajuns autorii Levine & Heller (2010) după multe cercetări în domeniul consilierii și terapiei de cuplu. Deși aria mea de specialitate nu constă în terapia de cuplu, acest citat mi-a arătat că procesul terapeutic implică o oarecare dependență, dar nu una rea. Este vorba despre sprijinul acordat, despre o zonă de confort, despre o bază de siguranță de la care omul vulnerabil poate explora, poate visa, poate căpăta încredere în propriile resurse pentru a face față “hop-urilor” care îi apar în cale.

Psihoterapia pe care o practic este cea cognitiv-comportamentală. Este o forma de psihoterapie de relativ scurtă durată, focalizată asupra modului în care gândim, ne comportăm și comunicăm. Totuși, fiecare client este unic, de aceea obișnuiesc să personalizez forma de terapie în funcție de nevoile fiecăruia.

Viziunea mea țintește valorile aflate în interiorul fiecărei persoane. Cu toții suntem oameni și avem nevoie unii de alții, avem nevoie să funcționăm ca un trup pentru a reuși să depășim obstacolele vieții. Pentru asta sunt medici, funcționari, IT-iști, artiști, șoferi, zidari, bibliotecari, vânzători, secretari, ingineri, psihologi, muzicieni ș.a.m.d. Poate sunt puțin idealistă, dar eu cred că fiecare om e valoros doar pentru că EXISTĂ, iar restul e un plus pe care îl adăugăm pe măsură ce creștem și ne dezvoltăm.

certificari
certificari

Certificări în

 1. Terapie individuală, pentru adulți și adolescenți, cu specializare în:
 2. Psihologie Clinică
 3. Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală
 4. Consiliere creștină
 5. Consiliere pre și post-avort
 6. Terapie online
 7. Evaluare psihologică pentru adulți (Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap)

Ce poți să discuți cu mine?

 • Depresie
 • Atacuri de Panică
 • Fobii
 • Burnout
 • Anxietate
 • Furie
Anișoara Lung