Coralia Constantin

Evaluarea si consilierea experientiala a adultului, copilului si familiei

Programează-te acum

Colegiul Psihologilor din Romania Terapeuti Certificati

Descriere generală

Iti propun să-ți imaginezi că nu te-ai născut întamplator pe Pamant. Ai venit aici pentru a învăța cu siguranță, dar și pentru a oferi ceva celor din jur. Este ceva ce doar tu poți oferi. Este un talent, o aptitudine , o disponibilitate, un set de resurse. Acest ceva îl numesc DARUL TĂU , contribuție pe care o poți aduce la bunăstarea ÎNTREGULUI.
Nimeni nu mai are acest dar EXACT ca al tău. Acest dar l-ai primit cu misiunea de a-l oferi.

Totul are un început, un prim capitol bine sedimentat în memoria noastra, care ne-a marcat existenta, de care ne amintim, suntem conștienți că așa am început drumul nostru spre cunoaștere.
Îmi amintesc primii ani ai copilariei, nevoile primare în viața unui copil sunt : de hrană, iubire, siguranță, apartenență, care ne dau încredere de sine. Ca și copil ai nevoie de mamă, aceasta fiind prezenta, disponibilă din punct de vedere emoțional, oferind hrană, și de tată, acesta fiind descris prin siguranță emoțională.

Fiecare persoană își creează anumite patternuri afective, încă din primii ani ai copilăriei. Sunt copii cărora nevoia de iubire le este satisfăcută și se dezvoltă într-un mod armonios și în siguranță, și alții care se subapreciază, se simt nedoriți și neapreciați, astfel își creează un anumit model al iubirii care se va reflecta în viața adultă, în modul în care își va alege partenerul și în modul în care va oferi și primi iubire.

Dacă în copilărie sursa principală a stimei de sine provine din sentimentul de a fi iubit și acceptat de către părinți și alte persoane adulte semnificative, în adolescență atenția este direcționată de la acceptarea și feedback-ul primit de la adulți, către feedback-ul primit de la colegi și prieteni, persoane de aceeași vârstă. Pe măsură ce persoana se apropie de maturitate, semnificația acestor factori începe să se schimbe și oamenii devin mai puțin dependenți de feedbackul primit de la alții. Adulții își dezvoltă propriile valori, standarde și așteptări, se evaluează singuri față de propriile criterii stabilite și sursa stimei de sine este direcționată dinspre exterior spre interior. În general, persoanele mature acordă o semnificație importantă sentimentului de integritate, măsurii în care simt că dețin controlul vieții lor și gradului de succes în atingerea obiectivelor pe care le-au stabilit pentru ei înșiși. În mod normal, trecerea de la dependența de sursele externe de feedback la surse internalizate de stima de sine, este naturală, reprezentând o auto-evaluare realistă a propriilor valorilor. Atunci când persoana adultă continuă să depindă în principal de surse externe de feedback, stima de sine este denumită ""pseudo stimă de sine"", deoarece o stima de sine sănătoasă în etapa de maturitate se bazează pe evaluarea realistă a sinelui în raport cu valorile personale.

certificari
certificari

Certificări în

 1. Atestat de libera practica, psihologie clinica
 2. Atestat de libera practica , psihologia muncii si organizationala
 3. Master in psihologie clinica si interventie psihologica
 4. Evaluare si consilierea experientiala a adultului, copilului si familiei
 5. Atestat de libera practica centrul memoriei -spitalul clinic de psihiatrie ""Alexandru Obregia "
 6. Certificat de participare, distribuitor oh cards Romania/Moldova

Ce poți să discuți cu mine?

 • Depresie
 • Atacuri de Panică
 • Anxietate
 • Fobii
 • Furie
 • Dependențe
Coralia Constantin