Oprișescu Cristiana

Certificări și specializări:

  • Psihoterapeut sistemic pentru cuplu și familie autonom,
  • Psiholog clinician autonom,
  • Master în psihologie clinică, psihoterapie și consiliere psihologică,
  • Consilier pentru dezvoltare personală, organizator de ateliere de mindfulness și despre relații.

Despre mine:

Sunt Cristiana Oprișescu - femeie, soție și om care vrea mereu să simtă bucuria de a trăi în prezent. De profesie sunt psihoterapeut sistemic pentru cuplu și familie și psiholog clinician și consider că lucrul în domeniul psihoterapiei mă împlinește și mă îmbogățește cu experiențe frumoase.
Am început să lucrez mai întâi cu adolescenții, ca profesoară de limba franceză la Școala Centrală din București. Cultura franceză a fost prima pasiune și mi-a fost foarte drag să-i învăț pe copii limba Micului Prinț, a lui Antoine de Saint-Exupéry.

Mai apoi, din dorința de a mă cunoaște mai bine și de a afla răspunsuri la câteva întrebări existențiale, am urmat studii de psihologie la Universitatea Transilvania din Brașov și o formare în psihoterapie sistemică pentru cuplu și familie. Tot ce înseamnă psihoterapia de familie mă fascinează și mă atrage prin multitudinea de tehnici și abordări terapeutice. Este o provocare frumoasă de fiecare dată când lucrez cu familii și cu cupluri care vor să afle ce să facă pentru a fi în armonie sau care vor să comunice mai bine în familia lor. De multe ori oamenii uită să se bucure de viață și de partenerul lor, și atunci le spun ceea ce au constatat Victoria și John Wilson : “Fericirea ambilor parteneri este de o importanţă critică pentru o relaţie pasională, pentru că stările voastre afective sunt molipsitoare. Un studiu a arătat că o creştere de 30% a fericirii unui partener amplifică fericirea celuilalt, iar o reducere a fericirii unuia este un factor major al nefericirii celuilalt. Atunci când sunteţi nefericiţi, nu aveţi un interes pentru viaţă sau sex. Pasiunea sexuală se naşte din pofta voastră de viaţă. Chiar şi atunci când aveţi o zi proastă, încercaţi să zâmbiţi şi să fiţi veseli. Spuneţi: „Grozav!"" în loc de „Bine"", atunci când vă întreabă cineva cum vă simţiţi.”

Lucrez și în sedințe individuale și îi susțin pe clienții mei - care pot fi copii, adolescenți, tineri sau adulți - care trec prin situații mai greu de gestionat, călăuzindu-i atunci când vor să aibă mai multă încredere în ei înșiși, să aibă tăria de a-și atinge propriile obiective și de a-și urma visele.

La acestea aș vrea să adaug încă două pasiuni - conceptul de mindfulness și limbile străine. Mindfulness este o stare pe care o trăiesc atât în viața de zi cu zi cât și în psihoterapie, și consider că deschide multe porți în viață. Am ținut câteva ateliere de mindfulness la Brașov și online în cadrul cărora am lucrat cu clienți preocupați de starea de bine și de prezență. Cât despre pasiunea mea pentru limbile străine, aceasta m-a urmat de-a lungul vieții, iar acum o transfer și în psihoterapie, ținând și ședințe în limbile franceză și engleză.

Vă încurajez să trăiți în prezent, găsind bucurie în fiecare zi. Vă aștept cu drag la ședințe de psihoterapie sau de consiliere psihologică!


Meriți să fii fericit!

În funcție de disponibilitatea ta, îți vom recomanda un terapeut specializat pe nevoile tale!