Certificări și specializări:

 • Tehnici de comunicare și influență psihosocială
 • Formare de bază de tip masteral în "Psihoterapie Analitică” București
 • Formare profesională continuă - „Terapie sistemică : Cuplu, Copil, Familie
 • Formare profesională continuă adleriană „Abordări terapeutice expresiv – creative – „De la cuvânt la imagine prin trăire și înapoi la semnificație"
 • Voluntar al proiectului Sandwork Expresiv desfășurat în cadrul Școlii gimnaziale nr. 85 și a Centrului Social Sfânta Macrina din București

Despre mine

Pentru voi sunt Daniela, sunt recăsătorită, am un fiu de 30 de ani, căsătorit și el și sunt fericită bunică a unei fetițe de 4 ani.

Am devenit psihoterapeut după îndelungi căutări și după situații de viață care m-au făcut să iau totul de la zero. Și nu o dată. De multe ori. Nu a fost deloc ușor și, de fiecare dată, am ieșit din acele situații cu o nouă experiență și cu o nouă lecție. Numai că nu o învățam. De fiecare dată mă duceam acolo unde mă simțeam cel mai bine, la biserică și ii spuneam lui Dumnezeu necazurile mele. Anumite lucruri s-au repetat însă și asta m-a făcut să mă întreb „Oare de ce se întâmplă mereu le fel? Aceste întrebări la care nu găseam răspunsuri, nici în familie, nici la prieteni, m-au făcut să mă înscriu la Facultatea de psihologie. Și nu era chiar la prima tinerețe. De atunci nu m-am mai oprit din a învăța continuu, de a mă forma continuu, pentru a da o mână de ajutor celor ce s-au confruntat ca și mine cu neputința și multe întrebări fără răspuns. Dezvoltarea și analiza mea personală s-a desfășurat pe parcursul a câtorva ani și numai cu ajutorul psihoterapeutului meu am înțeles, am trăit profund și am reparat probleme ce păreau de nerezolvat în adâncul ființei mele. Sunt exemplul viu că există viață după divorț și după multe pierderi și întâmplări nefericite.

Empatia și relaționarea cu oamenii în suferință o moștenesc probabil de la tatăl meu. Preot fiind, am văzut cum ajută oamenii și cred că de aceea noi aveam mereu casa plină de oameni care găseau un cuvânt bun și alinare de la tatăl meu, în problemele pe care aceștia le aveau. Ca preot, te întâlnești mult cu suferința și cu neputința. Din păcate el s-a stins foarte devreme, iar eu, care aveam numai 19 ani, am rămas cu întrebări la care singură nu îmi găseam răspunsuri.

Cred că experiența mea de viață vă este folositoare și am să vă descriu în cele ce urmează ce înseamnă procesul psihoterapeutic pe care doriți să îl urmați.

Există o vorba foarte cunoscută care este și adevărata, și anume: „mai bine plângi la psiholog, decât să râzi la psihiatru!”

Ce este psihoterapia analitică?

Psihoterapia de orientare analitică își are temeiul pe construirea unei relații terapeutice bazate pe încredere, pe acordarea de suport, pe asigurarea confidențialității depline și a respectului cuvenit individualității și unicității fiecărei persoane care alege să pășească pragul cabinetului unui psihoterapeut.

Psihoterapia analitică este o formă de intervenție psihologică care facilitează exprimarea emoțională verbal sau prin simbol (analiza de vis, desen, modelaj, basme, povești, etc.), în vederea activării potențialului de vindecare aflat în fiecare dintre noi.

Vă aștept la Clinica Oana Nicolau pentru:

 • Nevroze
 • Anxietate generalizată (îngrijorări excesive)
 • Depresie (tristeţe accentuată, oboseală marcantă)
 • Atacuri de panică (teamă, palpitaţii, ameţeală, nod în gât)
 • Fobie socială (timiditate intensă, teama de a vorbi în public)
 • Fobii specifice (frica de animale, de lift, de a ieşi din casă, de înălţime)
 • Probleme de cuplu (gelozie, infidelitate, sexualitate, comunicare dificilă, divorț, decesul partenerului)
 • Tulburări alimentare (anorexie, bulimie)
 • Obsesii şi compulsii, ticuri
 • Furie
 • Insomnii, stres, coșmaruri repetitive
 • Stimă de sine scăzută
 • Dependențe (de relații defectuoase, de tutun, alcool, droguri, etc),

Lipsa poftei de viață, blocaje emoționale, dezechilibru în relația cu ceilalți.

De ce avem nevoie de psihoterapeut?

Noi toți, în adolescență, la început de viață, avem aspirații înalte și tiptil ne trezim pe un drum la care nici nu n-am gândit și al cărui orizont nici măcar nu îl putem întrezări. Copleșiți de griji și împovărați de îndatoriri nu găsim deloc sensul adevaratei noastre existențe. Ca și cum nu ar fi destul, corpul nostru ne da semnale și începe să se exprime prin simptom. Acest simptom se poate exprima prin nevroze, anxietate generalizată (îngrijorări excesive), depresie (tristeţe accentuată, oboseală marcantă), atacuri de panică (teamă, palpitaţii, ameţeală, nod în gât), fobie socială (timiditate intensă, teama de a vorbi în public), fobii specifice (frica de animale, de lift, de a ieşi din casă, de înălţime), probleme de cuplu (gelozie, infidelitate, sexualitate, comunicare dificilă, divort, decesul partenerului), anorexie vs. bulimie, obsesii şi compulsii, ticuri, furie, insomnii, stres, stimă de sine scăzută, anxietate, dependețe (de relații defectuoase, de tutun, alcool, droguri, etc), insomnii, coșmaruri repetitive, lipsa poftei de viață, blocaje emoționale, dezechilibru în relația cu ceilalți, tentative de suicid, decesul unei persoane apropiate,etc.

Radiografia unui asemenea tablou poartă semnificația unei suferințe interioare, ne pune semne de întrebare și ne arată că este necesar să găsim cauza acestor tulburări. Este posibil să repetăm un tipar asimilat inconștient care ne poartă pe drumuri ce nu sunt ale noastre?

Această durere tainică ne poate bloca în neputință, sau în șansa pe care o avem printr-o astfel de problematică, astfel încât să ne împingă spre găsirea unor soluții. Numai de noi depinde ce alegere facem.

Cum se desfășoară terapia ta?

Când ai decis să pășești pragul cabinetului, sedințele tale se pot desfășura cu o frecvență de o dată sau de două ori pe săptămână, rămânând să stabilim de comun acord, cât de multă nevoie ai de a fi însoțit în procesul tău psihoterapeutic.

Ce altceva îți poate oferi psihoterapia?

În acest “tango” al suferințelor și al vindecării, te pot însoți, așa cum am fost și eu în drumul devenirii mele. Psihoterapia creează contextul de a descoperi de unde vin blocajele, de a le conștientiza și de a da un nou sens vieții tale, în direcția dezvoltării și pentru a găsi împreună drumul tău personal.


Meriți să fii fericit!

În funcție de disponibilitatea ta, îți vom recomanda un terapeut specializat pe nevoile tale!