Daniela Conta

Formare de bază de tip masteral în Psihoterapie Analitică București

Programează-te acum

Colegiul Psihologilor din Romania Terapeuti Certificati

Descriere generală

Pentru voi sunt Daniela, sunt recăsătorită, am un fiu de 30 de ani, căsătorit și el și sunt fericită bunică a unei fetițe de 4 ani.

Am devenit psihoterapeut după îndelungi căutări și după situații de viață care m-au făcut să iau totul de la zero. Și nu o dată. De multe ori. Nu a fost deloc ușor și, de fiecare dată, am ieșit din acele situații cu o nouă experiență și cu o nouă lecție. Numai că nu o învățam. De fiecare dată mă duceam acolo unde mă simțeam cel mai bine, la biserică și ii spuneam lui Dumnezeu necazurile mele. Anumite lucruri s-au repetat însă și asta m-a făcut să mă întreb „Oare de ce se întâmplă mereu le fel? Aceste întrebări la care nu găseam răspunsuri, nici în familie, nici la prieteni, m-au făcut să mă înscriu la Facultatea de psihologie. Și nu era chiar la prima tinerețe. De atunci nu m-am mai oprit din a învăța continuu, de a mă forma continuu, pentru a da o mână de ajutor celor ce s-au confruntat ca și mine cu neputința și multe întrebări fără răspuns. Dezvoltarea și analiza mea personală s-a desfășurat pe parcursul a câtorva ani și numai cu ajutorul psihoterapeutului meu am înțeles, am trăit profund și am reparat probleme ce păreau de nerezolvat în adâncul ființei mele. Sunt exemplul viu că există viață după divorț și după multe pierderi și întâmplări nefericite.

Empatia și relaționarea cu oamenii în suferință o moștenesc probabil de la tatăl meu. Preot fiind, am văzut cum ajută oamenii și cred că de aceea noi aveam mereu casa plină de oameni care găseau un cuvânt bun și alinare de la tatăl meu, în problemele pe care aceștia le aveau. Ca preot, te întâlnești mult cu suferința și cu neputința. Din păcate el s-a stins foarte devreme, iar eu, care aveam numai 19 ani, am rămas cu întrebări la care singură nu îmi găseam răspunsuri.

Cred că experiența mea de viață vă este folositoare și am să vă descriu în cele ce urmează ce înseamnă procesul psihoterapeutic pe care doriți să îl urmați.

Există o vorba foarte cunoscută care este și adevărata, și anume: „mai bine plângi la psiholog, decât să râzi la psihiatru!”

certificari
certificari

Certificări în

 1. Tehnici de comunicare și influență psihosocială
 2. Formare de bază de tip masteral în "Psihoterapie Analitică” București
 3. Formare profesională continuă - „Terapie sistemică : Cuplu, Copil, Familie”
 4. Formare profesională continuă adleriană „Abordări terapeutice expresiv – creative – „De la cuvânt la imagine prin trăire și înapoi la semnificație"
 5. Voluntar al proiectului Sandwork Expresiv desfășurat în cadrul Școlii gimnaziale nr. 85 și a Centrului Social Sfânta Macrina din București

Ce poți să discuți cu mine?

 • Insomnie
 • Parenting
 • Probleme de familie
 • Gestionarea emoțiilor
 • Tulburare de personalitate
 • Dezvoltare personală
Daniela Conta