Emilia Vereșezan

Psihoterapeut atestat in psihoterapii cognitive si comportamentale

Programează-te acum

Colegiul Psihologilor din Romania Terapeuti Certificati

Descriere generală

Domeniul psihologiei m-a atras încă din adolescență, când am devenit conștientă de curiozitatea mea naturală față de lumea mea interioară și față de lumile interioare ale altor oameni. Acest interes doar a crescut cu timpul, pe măsură ce modelele explicative din psihoterapie m-au ajutat să înțeleg tot mai multe despre emoțiile și comportamentul uman. Faptul că am avut de-a face cu propriile mele experiențe dificile nu a făcut decât să adâncească empatia pe care o simt față de suferința umană. Privind în urmă, văd cât este de important să găsești terapeutul potrivit la momentul potrivit. Am ales aceasta profesie pentru că ceea ce oferă psihoterapia are greutate și pentru că îmi doresc să ajut alți oameni să se accepte, sa își depășească greutățile și să se poată bucura de viață.

Am început să practic psihoterapie în calitate de psihoterapeut cognitiv-comportamental. În acest context, am avut ocazia să înțeleg felul în care credințele pe care oamenii le-au învățat pe parcursul timpului, despre ei, lume, ceilalți, pot crea multă suferință. În terapie, oamenii ajung să conștientizeze aceste credințe, să le analizeze critic și să înțeleagă cât de neadevărate și nedrepte sunt. În multe cazuri, această realizare aduce cu sine schimbarea stării emoționale. Uneori însă, tiparele din spatele dificultăților sunt bine înrădăcinate, rezistente la schimbare, așa că este nevoie de alte tipuri de strategii.

Psihoterapia centrată pe scheme este o abordare pe care o integrez în practica mea pentru că vizează aspecte mai profunde ale psihicului, numite nevoi emoționale de bază. Acest tip de psihoterapie îți permite să te cunoști și să te întelegi mai bine, să te impaci cu tine și cu trecutul tău și apoi sa îl lași în urmă. Clienții implicați în acest proces psihoterapeutic observă că ajung să dezvolte moduri mai sănătoase de a se privi pe sine și de a face față provocărilor vieții.

certificari
certificari

Certificări în

  1. Absolventă a Masteratului de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației - Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca
  2. Psihoterapeut atestat in psihoterapii cognitive si comportamentale
  3. Psiholog clinician

Ce poți să discuți cu mine?

  • Depresie
  • Stres
  • Anxietate
  • Dezvoltare personală
  • Gestionarea emoțiilor
Emilia  Vereșezan