Iulia Burcescu

Psihoterapie experiențială a unificării centrată pe adult-copil-cuplu-familie

Programează-te acum

Colegiul Psihologilor din Romania Terapeuti Certificati

Descriere generală

,,Nu sunt ceea ce mi s-a întâmplat, sunt ceea ce aleg să fiu” – Carl Gustav Jung.

Vindecarea și libertatea apar atunci când conștientizăm că, indiferent de experiențele prin care am trecut, avem puterea și resursele interioare de a alege ce experiențe vom trăi de acum încolo.

Abordarea mea în psihoterapie este una existențială, experiențială, axată pe voința de sens și pe responsabilitatea personală a fiecăruia de a-și construi propria viață.

Conștientizarea sensului și a responsabilității reprezintă două aspecte esențiale în psihoterapie care deblochează resursele necesare vindecării, însă terapia nu are soluții generale, ci doar individuale. Abordarea mea diferă în funcție de client, de la metode umaniste (axate pe explorarea emoțiilor, conștientizarea experiențelor, cauzelor care întrețin în prezent suferința, retrăirea și resemnificarea acestora cu scopul de a închide, vindeca traumele din trecut )până la metode specifice terapiilor de scurtă durată, cognitiv-comportamentale (tehnici de conștientizare a tiparelor de gândire disfuncționale și înlocuirea acestora cu modele noi, sănătoase).

Consider că rolul terapiei este acela de a ghida găsirea soluțiilor pentru dificultățile actuale prin explorarea experiențelor trecute care mențin blocajul, conștientizarea responsabilității dar și a limitelor personale, exersarea unor noi atitudini, comportamente, moduri de a fi autentice astfel încât persoana să simtă că trăiește în acord cu ce este specific ființei sale și nu în acord cu fricile, cu modurile de a fi construite de ceilalți.
O serie de studii a arătat că psihoterapia induce modificări structurale la nivelul creierului și poate modifica activitatea în zonele implicate în gândire, decizie și frică.

În lucrul cu oamenii, primul aspect pe care mă axez este relaţia terapeutică, crearea acelei fundaţii solide pe care putem construi apoi, pas cu pas, drumul către creştere şi schimbare. Relaţiile produc răni şi tot relaţiile vindecă. Următorul pas este explorarea cauzelor care au determinat suferinţa, precum si a modurilor „nesănătoase” de a-i face faţă. Suferinţa este cauzată de aceste mecanisme pe care l-am construit tocmai pentru a lupta contra ei, dar care recreează experienţele dureroase pe care le-am trăit din dorinţa de a le schimba. Acest cerc vicios poate fi întrerupt doar în momentul în care conştientizăm şi înţelegem de ce facem ceea ce facem. Urmează apoi etapa, poate cea mai grea, în care renunţăm la aceste mecanisme, însă pentru a renunţa, avem nevoie să punem ceva în loc. Eu sunt aici pentru a ghida acest proces de înlocuire şi, pentru că înţeleg ritmul si modul de a fi,diferite de la persoană la persoană, construiesc acest proces împreună cu clientul, astfel încât căutarea soluţiilor să se realizeze împreună cu acesta, cu respectarea limitelor, dorinţelor acestuia.

certificari
certificari

Certificări în

 1. Psihoterapie individuală
 2. Psihoterapie de familie
 3. Psihoterapie de cuplu
 4. Consiliere psihologică de cuplu sau familie
 5. Consiliere psihologică individuală

Ce poți să discuți cu mine?

 • Depresie
 • Anxietate
 • Fobii
 • Atacuri de Panică
 • Stimă de sine scăzută
 • Stres
Iulia Burcescu