Lidia Rusu

Psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală

Programează-te acum

Colegiul Psihologilor din Romania Terapeuti Certificati

Descriere generală

Psihologia pentru mine este în primul rând o pasiune. Mi se pare fascinantă complexitatea umană, în tot ansamblul ei. Din procesul terapeutic, cea mai dragă îmi este etapa de descoperire și înțelegere a ceea ce ni se întâmplă. Cred că ne este mult mai ușor să gestionăm acele lucruri pe care le înțelegem. Dar ca să le înțelegem, în primul rând e important să le conștientizăm, și să ne dăm voie să fim, să simțim, să gândim.

Ca fiecare dintre voi, port mai multe pălării. Sunt om, psiholog, specialist resurse umane, soție, prietenă, soră, fiică. Drumul spre psihoterapie l-am început prin a mă cunoaște pe mine, în primul rând. Am descoperit că nu este ușor să te confrunți cu propriile trăiri, experiențe, însă, am înțeles totodată, că doar așa poți ajunge să înțelegi omul care ai devenit, astfel încât să poți gestiona cât mai eficient situațiile dificile care apar inevitabil în viață. Ulterior, împreună cu oamenii alături de care am lucrat, am continuat să învăț, și a fost minunat să văd cum se dezvoltă și ei, de la o discuție la alta.

Ca psiholog cred cu tărie în confidențialitate și respect, ascultare și exprimare liberă, fără a fi judecat, un mediu sigur și soluții care să răspundă nevoilor individuale. Cred și în puterea fiecăruia de a deveni o versiune mai bună a sa, atât timp cât își dorește și face efort în direcția asta. Nu e ușor, dar e mai ușor cu un partener alături!

certificari
certificari

Certificări în

  1. Psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală, atestat de Colegiul Psihologilor din România
  2. Master în Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie
  3. Specialist resurse umane

Ce poți să discuți cu mine?

  • Gestionarea emoțiilor
  • Dezvoltare personală
  • Probleme de familie
  • Burnout
  • Relație de cuplu disfuncțională
  • Stres
Lidia Rusu