Mariana Ene

Logoped si Psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală

Programează-te acum

Colegiul Psihologilor din Romania Terapeuti Certificati

Descriere generală

A fi logoped e un lucru mai rar întâlnit, mulți oameni nici nu știu cu ce se ocupă, dar pentru mine înseamnă împletirea fabuloasă a celor două domenii pe care le-am iubit și le iubesc în viață: limba română cu gramatica aferentă ei și psihologia.

Am fost o norocoasă prin faptul că m-am aflat în preajma copiilor. De la ei, eu am învățat foarte multe lucruri: cum să mă comport, ce discuții să abordez în funcție de vârstă și de nivelul de dezvoltare al fiecăruia, ce trucuri să folosesc pentru a le atrage atenția, când să fiu fermă și când flexibilă, jucăușă și pusă pe șotii, cum să-i determin să aibă rezultate în terapie și cum să-i iubesc indiferent de problemele pe care le au, de diagnostice, de rasă sau de etnie. Alături de ei am reintrat în lumea basmelor și a jocurilor. Pentru asta le sunt profund recunoscătoare. Și ...nu ai timp și nu ai cum să te gândești la altceva în paralel, atunci când ai în fața ta un copil.

Psihoterapia a apărut în viața mea atunci când anumite probleme personale m-au pus la mare încercare și ,,nu am mai știut pe unde să scot cămașa,,. Am lucrat cu mine, am plâns și am mers mai departe. Am devenit pasionată de psihoterapie și am făcut dezvoltare personală, terapie individuală, terapie de grup și chiar terapie de cuplu, toate acestea concretizându-se în bagajul de cunoștințe pe care acum îl dețin. Apoi am citit, am experimentat și am înțeles că cel mai important lucru este să dai ascultare vocii interioare, să fii în armonie cu trupul tău și să ai CURAJ. Să-ți dai voie să fii așa cum simți, fără temeri față de judecata celorlalți, fără anxietăți și fără opreliști. Să faci din tine cea mai bună variantă a ta și să te bucuri din plin. Să nu cauți răspunsuri la cei din jur, ci să le cauți în tine. Noi înșine suntem cei ce știm cel mai bine cum vrem să stea lucrurile în propria noastră viață.

Așa că, te invit să parcurgi drumul către tine, spre a te regăsi, a te cunoaște și a te bucura de tine! Promit să te asist, să te încurajez și să te provoc să o faci.

Te aștept!

certificari
certificari

Certificări în

  1. Logoped
  2. Psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală și hipnoză

Ce poți să discuți cu mine?

  • Depresie
  • Anxietate
  • Atacuri de Panică
  • Fobii
  • Furie
  • Stimă de sine scăzută
Mariana Ene