Monica Popescu

Psihoterapeut specializat in psihoterapie cognitiv comportamentala

Programează-te acum

Colegiul Psihologilor din Romania Terapeuti Certificati

Descriere generală

„Toate problemele sunt legate de relațiile interpersonale” spunea Adler și am ales să încep cu acest citat pentru că reprezintă și crezul meu.

„Pentru a scăp de probleme, spunea Adler, tot ce poate face cineva este să trăiască singur în univers”. Și într-adevăr, atunci nu ar mai conta nici felul în care arătăm, nici statutul social, nici faima, nici bogăția, nici diplomele dobândite iar bancnotele pe care le avem cu noi ar putea fi folosite la aprinderea focului.

Suntem „animale sociale” dar când vine vorba de relaționare putem întâmpina probleme cu colegii de muncă, cu partenerul de viață, cu propriul copil, în trafic sau chiar în interacțiuni banale cu oameni necunoscuți.

Dar dacă am avea abilitățile necesare de a relaționa cu ceilalți într-un mod natural, autentic, profund și onest? Dacă am avea capacitatea de a-i înțelege pe ceilalți în mod spontan și empatic, înțelegându-ne pe noi înșiși în primul rând?

Atunci Iadul ar mai fi ceilalți - cum a exclamat exasperat Sartre? Școala nu prea ne învață mare lucru la acest capitol. Și în multe cazuri nici familia din care facem parte. Ce este de făcut? Oriunde ne-am duce suntem înconjurați de oameni.

Din fericire, psihoterapia ne poate învăța să relaționam. Să ne descoperim Inteligența Emoțională (EQ) și să aducem la lumina abilitățile de care avem nevoie pentru a stabili relații și a le dezvolta, aprofunda. Avem cu toții un creier social și sunt întipărite în ADN-ul nostru nevoia de ceilalți și de apropiere. Nu contează cu ce te naști, ci cum folosești cele cu care te naști. Abilitățile și competențele noastre se formează, se șlefuiesc și ne modelează în cele din urmă personalitatea.

Și ar mai fi nevoie de ceva... De curaj!

Psihoterapeutul îți stă la dispoziție ca să-ți găsești curajul. Să te descoperi. Să faci pași către ceilalți.

Problemele noastre relaționale sunt o parte importantă a problemelor noastre. Am ales să vorbesc despre acest lucru fiindcă prea des văd în jurul meu conflicte, neînțelegeri mărunte care au escaladat în adevărate lupte, oameni care se plâng că nu îi înțeleg pe alții, oameni care suferă pentru că se simt izolați, respinși, etichetați.

„Nu există suferință mai mare decât să porți în tine o poveste nespusă”. Maya Angelou

Care este povestea ta ?

certificari
certificari

Certificări în

  1. Psihoterapeut specializat în psihoterapie cognitiv-comportamentală și hipnoterapie
  2. Master în psihodiagnoză și consiliere psihologică

Ce poți să discuți cu mine?

  • Insomnie
  • Parenting
  • Probleme de familie
  • Gestionarea emoțiilor
  • Tulburare de personalitate
  • Dezvoltare personală
Monica Popescu