Oana Nicolau

Psihoterapeut sistemic de cuplu şi familie.

Programează-te acum

Colegiul Psihologilor din Romania Terapeuti Certificati

Descriere generală

Privesc în jur şi văd oameni: tineri, copii, bătrâni, adolescenţi, adulţi între două vârste. Mă uit mai atent şi observ că unii par fericiţi, alţii trişti, obosiţi sau bolnavi; văd mame cu copii de mână: unele mândre, fericite, altele neputincioase, nervoase... Mai văd îndrăgostiţi ţinându-se de mână sau certându-se... Văd chiar bătrânei în baston care se săruta discret... pe obraz.

Sunt atât de norocoasă pentru că reuşesc să îmi fac timp să privesc oamenii. Am atât de multe de învăţat de la fiecare dintre ei, indiferent de vârstă, profesie, religie, statut social. Fiecare gest, cuvânt, privire sau atingere îmi oferă şansa să aflu câte ceva de la fiecare.

Mă simt binecuvântată pentru că am o familie minunată, care îmi aminteşte mereu cât de frumoasă este viaţa. Sunt împlinită pentru că am şansa să practic o profesie care îmi place la nebunie! Mă trezesc dimineaţa şi ştiu că mă aşteaptă o zi minunată, o zi în care voi întâlni oameni.

Cea mai înţeleaptă decizie din viaţa mea a fost aceea în care am hotărât să urmez facultatea de psihologie. Decizia mea de a urma şi o formare în terapia de familie şi cuplu a venit oarecum natural pentru că îmi doream să ajut oamenii să întreţină relaţii funcţionale în sistemul din care fac parte. Unii spun că este dificil să lucrezi cu oamenii, dar eu spun că este o şansă extraordinară să ai posibilitatea să interacţionezi mereu cu o mulţime de gânduri, sentimente, trăiri, fiecare la fel de interesante, şi chiar fascinante.

Aştept cu nerăbdare să ne cunoaştem.

certificari
certificari

Certificări în

 1. Psihoterapeut sistemic de familie și cuplu
 2. Psihosexolog
 3. Universitatea Titu Maiorescu - Facultatea de psihologie
 4. Asociatia de psihoterapie sistemica de cuplu si familie Iasi - formare continua, specializare pentru psihoterapeut de cuplu si familie
 5. Universitatea Hyperion - Master psihologie clinica si consiliere psihologica
 6. Universitatea Bucuresti - Master administrarea si dezvoltarea resurselor umane si Afaceri
 7. Cursuri de formare de scurta durata in terapia de cuplu: Scoala Strategica, Analiza Tranzactionala, Terapia centrata pe emotii
 8. AHPCC - Formare Terapia Schemelor in relatia de cuplu
 9. Cursuri psihosexologie:
 10. Therapy Certification Center - Sex therapy
 11. My sexual Health - Better sex for couples
 12. Institute for relational Intimacy - Assesing and Treating Sex issues in Psychotherapy
 13. Autor carte A de la Armonie
 14. Autor "Serialul Cuplului" - platforma de cursuri dedicata relatiei de cuplu

Ce poți să discuți cu mine?

 • Relație de cuplu disfuncțională
 • Disfuncții sexuale
 • Probleme de fertilitate
 • Infidelitate
 • Infertilitate
 • Divorț
Oana Nicolau