Desprte mine

Motto: „Există lucruri pe care le stiți, dar nu știți că le știți. Când veți ști ceea ce nu știți, atunci vă veți schimba.” (Milton Erickson)

Îmi place să spun că sunt un om obișnuit și apoi și terapeut cu drept de liberă practică într-o profesie liberală. Sunt absolventă de psihologie  și pasionată de sănătatea mintală și de modul în care funcționează creierul uman.

Nu fac minuni, am ceva experiență de viață, și sunt convinsă că oamenii sunt unici și prin urmare și evenimentele lor de viață sunt unice.

Astăzi, ofer suport celor care simt nevoia de ajutor.

Specializare și master:

 • Psihoterapeut - Psihoterapii scurte orientate pe resurse și soluții (TCC)
 • Psihoterapeut  ericksonian - Hipnoză clinică – terapie de intervenție
 • Psiholog clinician

Sunt pregatită să putem străbate împreună ca doi parteneri de drum un proces al schimbării: fie că este vorba despre dezvoltare personală sau consiliere psihologică, fie  pentru a depăși un obstacol care a devenit o provocare pentru depășirea unor limite interioare.

 

Preda Violeta
Preda Violeta

În pregătirea mea de psihoterapeut ideea de bază este că: fiecare dintre noi suntem înzestrați cu resursele necesare rezolvării oricăror dificultați și satisfacerea oricăror nevoi interioare.

Sunt însă situații în care nu mai găsim alternative deși, am încercat o mulțime de lucruri ce nu s-au dovedit de folos. Alteori, investim într-o relație  și credem că facem tot ce se poate din punctul nostru de vedere dar, într-o zi, ceva nu mai este cum a fost…… și relația se destramă . Dacă situația este importantă pentru noi, începem să căutam soluții!

Modelul meu de formare în  psihoterapie este unul umanist și spune că: omul  nu este bolnav dacă este funcțional și nu aduce atingere celorlalți din jur.

El poate avea unele dificultăți  pentru că nu există viață fără probleme, și asta este normalitate! Dar, este foarte important cum reușești să treci peste momentele grele care te împiedică să duci o viață funcțională, liniștită și împlinită.

Corpul și mintea noastră sunt în continuă schimbare, este un proces, în care evenimentele și situațiile de viața îți oferă ocazia să te descoperi, iar dacă există o boală deși la prima vedere aduce doar suferinţă, ea este însă o șansă  de schimbare a drumului de viaţă, de alinare a suferinţelor corporale şi a durerilor morale.

Servicii oferite

Ofer intervenție   și asistență consultativă tinerilor, adulților și adulților în vârstă.

Pot da o mână de ajutor calificată celor ce se confruntă cu:

 • tulburări  de sănătate mintală,
 • depresie,
 • anxietate ,
 • traumatisme ale copilăriei,
 • recuperarea în dependențe,
 • adaptarea la stadiul de viață și schimbările în familie,
 • stima de sine scăzută,
 • nefericire,
 • lipsă de speranță.

Pentru adulții în vârstă poate fi utilă tratarea următoarelor:  

 • adaptarea la pensie,
 • îngrijirea pe termen lung sau pierderea partenerului de viață,
 • izolarea și singurătatea .

Ceea ce subliniază o terapie umanistă este ideea că fiecare dintre noi suntem înzestrați cu resursele necesare să venim în întâmpinarea  nevoilor noastre interioare.

De aici poate apărea însă  întrebarea : dacă totul este în mine…cum de nu-mi dau seama?”.

Ce mă împiedică să găsesc soluțiile?, de ce nu-mi dau seama? , de ce nu pot și mă simt copleșit sau neputincios ?

Aici intervine rolul psihoterapeutului.

El este învățat în mod special să fie un ghid care poate mobiliza și sprijini efortul motivat al fiecăruia ce își dorește să aducă în viața sa o schimbare binemeritată pentru a trăi mai impăcat și mai liniștit sufletește.

Acest exercițiu de răbdare și de acceptare este o continuă provocare pentru un psihoterapeut. Poate că tocmai aici este farmecul acestei meserii – provocarea – “să cauți în permanență să așezi ceva, care din esența lui curge!”

Programează-te