Raluca Ionescu

Psihoterapeut cognitiv comportamental

Programează-te acum

Colegiul Psihologilor din Romania Terapeuti Certificati

Descriere generală

Sunt psiholog și psihoterapeut cognitiv-comportamental. Mi-am ales această profesie deoarece sunt fascinată de complexitatea minții umane și de modul în care relațiile interumane ne influențează modul de a trăi. Sunt pasionată de oameni, de dinamica și energia care se creează între ei, de conversațiile și poveștile pe care le descopăr din interacțiunile mele cu ei.

Pentru mine, psihoterapia reprezintă una dintre uneltele importante prin care oamenii pot deveni mai conștienți de ei înșiși, mai empatici și mai prezenți în propriile vieți. Pentru ca aceste lucruri să se întâmple, consider că este foarte importantă relația terapeutică și cadrul sigur oferit de către terapeut.

La bază sunt formată în psihoterapie cognitiv-comportamentală, dar în practica mea jonglez cu diverse tehnici din mai multe abordări terapeutice, cum ar fi Schema Therapy, Terapia prin Acceptare și Angajament, Teoria Atașamentului, astfel încât să mă adaptez mai bine la diversitatea simptomatologiei clienților mei. De asemenea, mă folosesc de strategiile terapeutice care se concentrează pe legătura dintre minte și corp, considerând lucrul cu corpul în terapie o resursă importantă în a facilita dezvoltarea personală.

Sunt pasionată de psihologia sportului și îmi doresc să lucrez cu sportivi pentru a-i susține în călătoria lor spre performanță. Eu însămi am practicat tenis de performanță timp de 11 ani, context în care am crescut și m-am dezvoltat, descoperindu-mi mecanismele psihologice și emoționale într-un mediu de presiune.

certificari
certificari

Certificări în

  1. Psihoterapeut atestat în psihoterapie cognitiv-comportamentală
  2. Absolventă a Masterului de Psihologie Clinică și Psihoterapie la Universitatea Babeș Bolyai
  3. Absolventă a Cursului intensiv de Interviu Motivațional, Cluj-Napoca, 2019
  4. Absolventă a Cursului Intensiv de Psihologia Sportului, Leipzig 2021

Ce poți să discuți cu mine?

  • Fobii
  • Atacuri de Panică
  • Anxietate
  • Depresie
  • Furie
  • Insomnie
Raluca Ionescu