Razvan Peristeri

Psihoterapeut cognitiv-comportamental/ Psiholog Principal

Programează-te acum

Colegiul Psihologilor din Romania Terapeuti Certificati

Descriere generală

Cred în primul rând în plăcerea de a lucra cu oamenii şi dorinţa permanentă de implicare în ajutorarea acestora (prietenii mei ştiu că sunt cel pe care îl pot suna la 2 noaptea, atunci când au o problemă şi, culmea, să mai şi răspund!).

Echilibrul, îmbinat cu sensibilitate şi empatie se dovedesc o formulă de succes pentru a putea răspunde nevoilor persoanelor aflate în dificultate, celor care simt că nu mai fac faţa problemelor de zi cu zi, care nu mai găsesc răspunsuri la întrebări, nu mai văd luminiţa de la capătul tunelului, celor care nu mai pot face lucruri simple din cauza fricilor paralizante.

Adevărul este că toată viaţa mea a fost o pregătire continua pentru a putea fi cel care sunt astăzi.

De unde sensibilitate?

Poate din educaţia şi orientarea către artă şi frumos oferită de bunica mea (crescută la “pension”), poate din copilăria mică marcată de multe boli, poate din şcoala de muzică pe care am urmat-o între clasa a V-a şi a VIII-a, poate este vorba de “talanţii” pe care mi i-a dat Dumnezeu? Nu ştiu, probabil că toate la un loc.

Echilibru?

Aici ştiu sigur de unde! Aşa am vrut eu. Am hotărât la un moment dat că vreau să fiu puternic, stăpân pe mine, curajos, calm, echilibrat. Cum am făcut? Greu, pentru copilul firav şi bolnăvicios care eram. M-am apucat de sport şi mai exact de paraşutism. Un an de zile mama nu a ştiut că eu fac parașutism, însă susţinerea bunicii mi-a asigurat “spatele” în ceea ce făceam. Apoi a urmat rugby-ul pe care l-am practicat timp de 10 ani la toate nivelurile, din păcate fiind nevoit să părăsesc brusc acest sport în urma unei accidentări. Probabil această întrerupere bruscă m-a făcut mai târziu să caut din nou rugby-ul, dar de data asta de cealaltă parte a baricadei, pe banca tehnică, fiind în acest moment psihologul lotului naţional de rugby U18.

După accidentarea survenită în 1991 a urmat un an de căutări, după care am descoperit lucrul care mi-a schimbat întreaga viaţă: arta marţială AIKIDO cunoscută şi sub denumirea de “Calea păcii şi armoniei”.

De atunci lucrurile au evoluat permanent, astfel încât în 1997 am luat examenul de centură neagră 1 Dan Aikido, apoi, în anul 2000, am deschis clubul al cărui preşedinte sunt “Aikido Club Aikitenshin Dojo” şi, apoi, în 2007, am avut iniţiativa înfiinţării Federaţiei Romane de Aikido Modern.

Aikido presupune verticalitate, moralitate, echilibru, voinţa, dar şi sensibilitate şi empatie.

Experienţa căpătată în atâţia ani de când predau aikido pentru copii şi adulţi mi-a dezvoltat capacitățile de relaţionare şi comunicare indiferent de vârsta persoanei pe care o am în faţă.

De asemenea, plăcerea şi capacitatea de a lucra cu grupuri le datorez tot Aikido-ului.

În tot acest timp, formarea în psihologie a fost cealaltă preocupare majoră concretizata în rezultate foarte bune, cum ar fi faptul că în facultate, în anul trei am beneficiat de bursa de merit, câştigarea premiului special în cadrul conferinţei organizate de Universitatea Hyperion şi Agenţia Naţională Antidrog, articole publicate în diferite publicaţii precum şi calitatea de asistent (în anul 2008) al doamnei profesor universitar doctor Irina Holdevici şi încrederea permanenta arătată de doamna conferenţiar universitar doctor Odette Dimitriu, adevărate modele de psihoterapeuţi, de la care exista permanent ceva de învăţat.

Peste toate acestea (şi, cred eu cea mai mare realizare personală) o reprezintă familia mea, adică soţia (anul acesta, 2018, împlinim 29 de ani de la căsătorie) şi băiatul meu (care a împlinit 27 ani), precum şi legătura cu Dumnezeu prin biserica ortodoxă.

certificari
certificari

Certificări în

 1. Master în Psihoterapii Cognitiv – Comportamentală
 2. Formare în psihoterapie cognitiv comportamentală şi hipnoterapie
 3. Formare în psihooncologie
 4. Formare în psihoterapie scurtă strategică
 5. Formare în Schema Therapy
 6. Formator și supervizor în psihoterapie Cognitiv - Comportamentală
 7. Psiholog sportiv
 8. Membru fondator al Asociaţiei de Hipnoterapie şi Psihoterapie Cognitiv - Comportamentală
 9. Maestru 6 Dan Aikido - Fondator al Federaţiei Romane de Aikido Modern
 10. Senior Consultant în people reengineering (Advanced Thinking Management Group)
 11. Workshop-uri, team building-uri, programe de dezvoltare personală în organizaţii

Ce poți să discuți cu mine?

 • Insomnie
 • Probleme de familie
 • Gestionarea emoțiilor
 • Tulburare de personalitate
 • Dezvoltare personală
 • Burnout
Razvan Peristeri