Razvan Prala

Psihoterapeut cu specializare în psihoterapie experiențială a unificării

Programează-te acum

Colegiul Psihologilor din Romania Terapeuti Certificati

Descriere generală

Omului îi poate fi luat totul, dar nu şi ultima dintre libertăţile omeneşti: aceea de a-şi alege atitudinea într-un anumit set de circumstanţe, de a-şi alege propriul fel de a fi.” - Viktor Frankl.

Omul este liber să aleagă drumul pe care merge, de aceea abordarea mea în terapie este una centrată pe client: clienții sunt experții în viața lor și determină direcția și profunzimea terapiei. Ajut clienții în explorarea relațiilor dintre gânduri, sentimente și comportamente pentru a ajuta la descoperirea tiparelor de gândire disfuncționale care duc la comportamente și credințe autodistructive. Susțin clienții prin dezvoltarea abilităților: atenție, toleranță la stres, eficacitate interpersonală și reglare a emoțiilor, cu scopul de a-i ajuta de a ajunge la o viață care implică capacitatea de a experimenta împlinirea și libertatea. Susțin că terapia ar trebui să fie o experiență autentică și este primordial ca beneficiarul să fie ascultat și înțeles. Găsim ce vă păstrează în "blocaj" și apoi putem găsi răspunsuri care să vă ofere sens.

Consider că rolul principal al unui proces terapeutic este să vă ajute să ajungeți la intuiții, strategii și folosind instrumente să puteți să faceți schimbări pozitive în viața voastră. Îmi place să vă ofer instrumente concrete, acolo unde este posibil, și să vă ajut să aveți un plan pentru următoarele zile înainte de următoarea sesiune, dacă acesta este ritmul la care doriți să mergeți. Scopul meu este de a ajuta clienții să găsească atât sensul pentru comportamentele lor, cât și o înțelegere clară a ceea ce îi ține pe loc.

Colaborarea este importantă - împreună putem lucra la stabilirea obiectivelor și etapelor concrete pentru a vă ajuta să vă depășiți problemele actuale. Stilul meu este interactiv, implicat și cu un caracter colaborativ (explorăm împreună).

Cercetările arată în mod constant că o terapie de succes se bazează pe o relație solidă între client și terapeut. O interacțiune caldă și respectuoasă vă ajută să discutați mai ușor despre problemele din viața de zi cu zi și vă permite să accesați resurse psihice și emoționale pe care poate nici nu știați că le aveți. Sunt profund dedicat învățării continue și integrării noilor gândiri și practici și sunt în egală măsură dedicat să fiu la fel de adaptat la aspectele unice ale fiecărei persoane.

Diferitele mele instruiri mi-au permis fiecare, în mod distinct, să explorez zona de tranziție între lumile noastre interioare și exterioare și mi-au oferit modalități eficiente de a-i ajuta pe ceilalți în navigarea cu îndemânare a acestui tărâm.

Fiecare persoană poate accesa resursele interioare necesare pentru deblocarea oricărui obstacol, pentru a trăi mai împlinit și cu mai multă ușurință. Fiecare persoană poate îmbrățișa libertatea de a se alătura, de a renunța, de a da, de a primi și de a merge mai departe în viață cu încredere și împlinire.

certificari
certificari

Certificări în

 1. Psihoterapeut cu specializare în psihoterapie experiențială a unificării centrată pe adult-copil-cuplu-familie
 2. Psiholog clinician
 3. Consilier psiholog
 4. Master în Psihodiagnoză, psihoterapie experiențială unificatoare (PEU) și dezvoltare personală
 5. Formare complementară în psihoterapie de cuplu și familie

Ce poți să discuți cu mine?

 • Parenting
 • Insomnie
 • Probleme de familie
 • Tulburare de personalitate
 • Stres
 • Dezvoltare personală
Razvan Prala