Silvia Nicolescu

Psihoterapeut cognitiv comportamental

Programează-te acum

Colegiul Psihologilor din Romania Terapeuti Certificati

Descriere generală

Cei mai mulți oameni vin pentru prima dată la terapie când simt că aproape nu mai pot. Când nu mai pot dormi, când nu se mai pot bucura de ce li se întâmpla, când sunt copleșiți și întemnițați de îngrijorări și anxietate, de stres, de presiunea pe care o simt în relațiile cu cei apropiaţi. Când până și corpul începe să dea semne de revoltă. Cauți rezolvări, schimbări, te străduiești să îți fie mai bine, dar găsești soluții care merg doar pe termen scurt. De accea mulți când se gândesc să vină la terapie, sunt sceptici că eu sau un alt coleg aș putea să le spună ceva nou, ceva ce nu au încercat deja! Te întrebi dacă chiar te poate ajuta un psiholog, ce ar putea să îți spună – ce tu nu știi deja!

Din fericire un psiholog te poate ajuta. Te poate asculta cu răbdare, îți poate înțelege experiențele, te poate primi cu toate defectele și neajunsurile. Împreună putem forma o echipă și împreună putem găsi soluțiile cu adevărat potrivite ție, soluții pe termen lung.

Eu practic psihoterapie cognitiv-comportamentală, o formă de terapie de durată relativ scurtă, extrem de eficientă în cazul multor problemele. În plus, încerc să învăț mereu noi tehnici și abordări considerate eficiente, cum ar fi mindfulnessul. Pe parcursul şedinţelor le creez clienţilor mediul potrivit pentru a-și dezvolta abilitățile de care au nevoie pentru a ieși din impas, dar și care să îi ajute să se dezvolte.

Psihoterapia te învață să renunți la lupta interioară și să reîncepi să îți trăiești viața, să trăiești pe deplin cu (nu în ciuda!) trecutului tău, amintirilor tale, fricilor și tristeților tale. Prin psihoterapie poți învăța să-ți dezamorsezi durerea cu scopul de a trăi o viață mai plină de sens și de vitalitate, să îți dezvolți abilități, să îți cultivi compasiunea și recunoştinţa. Pe acestea le vei aplica relațiilor cu ceilalți, dar mai ales relației cu tine!

certificari
certificari

Certificări în

 1. Terapie individuală, pentru adulți, cu specializare în:
 2. Psihoterapie cognitiv-comportamentală
 3. Psihologie clinică
 4. Mindfulness
 5. Psihooncologie
 6. Terapia schemelor (Schema therapy)
 7. Terapia acceptării și angajamentului (ACT)

Ce poți să discuți cu mine?

 • Gestionarea emoțiilor
 • Dezvoltare personală
 • Insomnie
 • Depresie
 • Anxietate
 • Atacuri de Panică
Silvia Nicolescu