Simona Potorac

Psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental

Programează-te acum

Colegiul Psihologilor din Romania Terapeuti Certificati

Descriere generală

Cred cu putere că omul are resurse psihice inepuizabile și nebănuite. Putem împreună să le scoatem la lumină, să le acordăm valoarea lor meritată și să le punem la treabă. Atunci când simți că nu mai poți, să știi că de fapt mai poți. Măcar puțin. Apoi, cu atenție și sprijin, din ce în ce mai mult.Pe mine omul în toată complexitatea și frumusețea lui mă inspiră, mă motivează și mă determină să fac tot ceea ce știu și pot pentru ca el să își vadă calitățile, să le valorifice, să conștientizeze potențialul său adaptativ și faptul că are întotdeauna ceva frumos de oferit. Ce șansă mi-a oferit mie viața ca în ultimii 22 de ani să fiu aproape de oameni, în mijlocul lor, să îi susțin să se exprime plenar și să acționeze echilibrat!

Am lucrat intens ca psiholog atât în sistemul militar cât și în cel civil și am desfășurat activități de evaluare psihologică, cunoaștere longitudinală, consiliere și intervenție psihologică atât cu tineri și adulți, cât și cu copii și adolescenți. Am înțeles în toți acești ani faptul că, resursa umană este valoroasă și poate deveni perfect adaptabilă în contextul psiho-socio-profesional. Am găsit împreună cu beneficiarii care mi-au trecut pragul cabinetului, o cale, o modalitate, un comportament, o emoție, o reacție sau o stare, care să îi ajute pe fiecare dintre ei, sa facă pași spre împlinirea obiectivelor personale. Și ce poate fi mai frumos când vezi cum zâmbetul, siguranța, încrederea, determinarea și motivația interioară, apar și se dezvoltă de la o etapă la alta.

În viața de zi cu zi mă regăsesc deplin și cu mult drag în toate rolurile mele: ca soție de militar, ca mamă a fiicei mele studente, ca fostă gimnastă de performanță, ca ofițer în rezervă și nu în ultimul rând ca psiholog. Profesia de psiholog, formările și dezvoltarea personală precum și experiența acumulată, m-au ajutat să mă descopăr, să mă ridic atunci când am căzut și să doresc să merg mai departe.

Am avut în timp mari satisfacții profesionale care au decurs și din faptul că am putut să mă implic și să ajut, să ascult fără să judec, să înțeleg și să acompaniez oamenii în evoluția lor.

certificari
certificari

Certificări în

 1. Psiholog atestat în psihologie clinică - specialist
 2. Psiholog atestat în domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale - principal
 3. Psiholog atestat în psihologia transporturilor - specialist
 4. Competențe în psihologia muncii și organizațională - principal, conform norme de aplicare la legea 213/2004
 5. Master în gestionarea resurselor în administrația publică
 6. Formare profesională continuă - Intervenții cognitiv-comportamentale, fundamente
 7. Formare profesională continuă – Actualități terapeutice în tratamentul depresiei
 8. Formare profesională continuă - Evaluarea psihologică clinică a copilului abuzat/neglijat
 9. Formare profesională continuă – Analiza climatului organizațional
 10. Specializare în consiliere privind cariera
 11. Curs asistență psiho-socială în specialitatea - Cunoștințe pentru persoane în dificultate
 12. Program de pregătire în psihologie aeronautică

Ce poți să discuți cu mine?

 • Insomnie
 • Parenting
 • Probleme de familie
 • Gestionarea emoțiilor
 • Tulburare de personalitate
 • Dezvoltare personală
Simona Potorac