Teodora Alexandrescu

Psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală

Programează-te acum

Colegiul Psihologilor din Romania Terapeuti Certificati

Descriere generală

Adesea, pare dificil să oferim o descriere a noastră. În viața de zi cu zi avem multe roluri, multe atribute prin care am putea să ne descriem, însă nu știm pe care să le alegem pentru a trasmite ceea ce dorim celor de lângă noi. Eu aleg să ofer o descriere mai scrută, iar restul să fie descoperit pe parcurs. Pentru început, numele meu este Alexandrescu Teodora, iar ceea ce mă descrie cel mai bine este zâmbetul larg pe care îl afișez zi de zi, dorința a ajuta, setea de cunoaștere și nu în ultimul rând, empatia, răbdarea și ascultarea activă.

Am studiat încă din liceu psihologia, deoarece eram fascinată de tainele minții umane. Am ales să continui pe acest drum după liceului, terminând 5 ani frumoși și provocatori la Facultatea de Psihologie și Știinte ale Educației, UBB, Cluj. În toți acești ani, m-am dezvoltat personal, am acumulat cât mai multe informații teoretice și abilități, am participat în proiecte de cercetare științifică și în voluntariate destinate suportului psihologic și practicii în acest domeneniu, din dorința de a ajunge să îi pot ajuta pe cei care doresc să își cultive un mod armonios de gândire si totodata, de viață.

În prezent, sunt psihoterapeut cognitiv- comportamental. Premisa din spate este că multe dintre emoțiile, comportamentele și stările noastre fiziologice inconfortabile și incontrolabile sunt menținute de gâdurile mai puțin realiste. De exemplu, mulți oameni ajung să se confrunte cu o multitudine de gânduri mai puțin plăcute, care îi destabilizează emoțional. Ele pot arată ca un ghem de lână încâlcit. În incercarea de a-l descâlci pentru a se simți din nou bine, descopă noduri, încâlcituri și ajung să își pieardă răbdarea. Ascund acel ghem în cele mai întunecate părți ale minții lor în speranța că nu va mai ieși niciodată la iveală. Însă, mai târziu este posibil să apară o furtună de emoții inconfortabile, deoarece acel ghem va ieși din nou la suprafață în situații de viață similare pe care nu le pot evita la nesfârșit. Misiunea mea este de a ghida persoana în descâlcirea ghemului, indiferent de câte norduri apar pe drum, astfel încât să ajungă din nou la o stare de bine și de a dobândi toate abilități necesare pentru a face față provocărilor întâmpinate.

De asemenea, multe persoane simt nevoia de a se dezvolta personal, de a se redescoperi sau pur și simplu de a se deschide în fața cuiva fără limite și de fi ascultați. Eu voi fi tot aici pentru a găsi împreună soluții potrivite nevoilor și așteptărilor celor doritori.

certificari
certificari

Certificări în

  1. Psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală

Ce poți să discuți cu mine?

  • Gestionarea emoțiilor
  • Tulburare de personalitate
  • Dezvoltare personală
  • Burnout
  • Stres
  • Relație de cuplu disfuncțională
Teodora Alexandrescu