Vladimir Ungureanu

Psihoterapeut cu formare în Hipnoză Clinică și Terapie Ericksoniană

Programează-te acum

Colegiul Psihologilor din Romania Terapeuti Certificati

Descriere generală

Citești? Desigur. Te invit pentru câteva secunde doar să fii atent la.. cum anume se mișcă ochii tăi în timp ce parcurgi aceste rânduri. Cum anume se simte exact acea senzație subtilă de mișcare de la stânga la dreapta a ochilor în orbite.

Acum. Îndreaptă-ți atenția către respirație. Da-ți voie să experimentezi cum anume se simte pentru tine atunci când, cu fiecare inspir-expir, aerul intră și iese din plămâni. Acordă-ți câteva momente..

Cum a fost? Tocmai ai experimentat o mică parte din activitatea “neconștientului (inconștientului)” tău. Sunt toate acele procese automate pe care noi le luăm de bune și cărora nu le dăm prea multă importanță, dar de care mintea noastră inconștientă se ocupă zi și noapte (ce bine că nu trebuie să ne amintim să respirăm).

Mintea noastră este extrem de complexă. Gândurile, emoțiile, comportamentele și procesele fiziologice se determină și se influențează în mod continuu, iar partea inconștientă a minții reușește să le guverneze eficient pe toate. Tot aici se compun și descompun grijile, fricile și problemele noastre și tot aici se construiesc dorințe, speranțe și soluții.

Dacă ai alege să te concentrezi pe aspirațiile și obiectivele tale în loc să insiști pe suferință, cum crezi că s-ar schimba povestea ta? Pentru că, întreaga ta experiență trecută, prezentă și viitoare este narată de mintea ta inconștientă sub forma poveștii tale.

De cele mai multe ori, în această poveste ești actor, alteori ești spectator, iar uneori ești regizor. În povestea ta, rolul meu este acela de ghid. De a te asista în timp ce îți scrii sau îți rescrii povestea. De a te îndruma în a depăși obstacole și a găsi direcție și semnificație. De a da înțeles trăirilor și valoare scopurilor.

certificari
certificari

Certificări în

 1. Psihoterapeut cu formare în Hipnoză Clinică și Terapie Ericksoniană
 2. Masterat în Psihologia Sănătății
 3. Cercetare Clinică și Optimizare Comportamentală
 4. Trainer acreditat Ministerul Educației Naționale
 5. Psihoterapeut în cadrul asociației PsyHealth
 6. Psihoterapeut - voluntar în cadrul asociației MagiCAMP

Ce poți să discuți cu mine?

 • Insomnie
 • Parenting
 • Probleme de familie
 • Gestionarea emoțiilor
 • Tulburare de personalitate
 • Dezvoltare personală
Vladimir Ungureanu