Evaluare psihologică

Că este o metodă de prevenție a unor probleme sau doar o cerință de la locul de muncă, o evaluare psihologică nu este niciodată de prisos. Clinica Oana Nicolau îți propune o serie de psihoterapeuți specializați pentru o evaluare cât mai detaliată.
 

Ce sunt ședințele de evaluare psihologică?

Evaluările psihologice sunt întotdeauna menite să răspundă unor întrebări specifice. Aceste întrebări sunt menționate de către psihologi ca fiind "excluderi de posibilități". Evaluarea psihologică presupune atât aplicarea unor teste psihologice cât şi interviul clinic, realizat de un psiholog autorizat în a întreprinde o astfel de evaluare.

Aceasta are ca scop identificarea potenţialului de funcţionare a psihicului fiecărui client, punctarea eventualelor dificultăţi sau chiar abateri de la normalitate şi îndrumarea către un anumit tip de terapie: psihoterapie, terapie medicamentoasă etc. Prin evaluare psihologică se urmăreşte să evidenţieze eventualele tulburări psihice care ar putea există dar şi modalităţile de funcţionare deficitare ce se pot îmbunătăţi semnificativ prin psihoterapie.

Evaluarea psihologică are în vedere investigarea comportamentelor şi a funcţiilor psihice a individului şi ea nu ţinteşte doar punctarea sau relieferarea unor eventuale tulburări dar şi a punctelor tari, a resurselor de care dispune clientul în încercarea sa de a depăşi anumite dificultăţi.
 

Când ai nevoie de evaluare psihologică?

O evaluare poate să fie efectuată la cererea terapeutului sau specialistul care se ocupă de dumneavoastră. Este o foaie de parcurs pentru practicieni pentru a proiecta și dezvolta intervenții adecvate sau obiective și planuri de tratament. Evaluarea, împreună cu diverse alte surse de date, cum ar fi testele educaționale, rezumatele de gestiune, interviurile cu profesioniștii, spune ce fel de mediu terapeutic și/ sau educațional și ce fel de sprijin are nevoie clientul să prospere.
 

La ce ar trebui să te aștepți de la prima ședință de evaluare psihologică?

Prima sedință de evaluare psihologică se desfășoară sub forma unei discuții. Aceasta urmărește aflarea datelor biografice ale persoanei, identificarea unor situații sau evenimente (accidente, traume, abuzuri) care ar fi putut produce efecte în timp, identificarea unor simptome și poate include și o serie de teste și întrebări ce au scopul de a exclude niște cauze posibile ale unor probleme sau pur și simplu a arăta că pacientul are o stare psihică conform standardelor.
 

Care sunt tarifele unei ședințe de evaluare psihologică?

Evaluare psihologica adulți/ copii - 180 RON (Durată: 60/90 minute)
 
 
Vezi lista de prețuri
 
 

Terapeuți Recomandați

Georgeta Savu

Psihoterapeut

Am o convingere care a fost exprimata foarte frumos de Osho - "Omul devine cu adevarat om atunci.....

Citeste mai mult

Dana Peristeri

Psihoterapeut

De obicei, in functie de conjunctura in care ne aflam, gasim raspunsul automat. Nu ne pune probleme...

Citeste mai mult

Valentina Mahfouz

Psihoterapeut

Fiecare individ alege la un moment dat sa-si gaseasca echilibru in ceva ; unii aleg calea credintei ,altii...

Citeste mai mult
 

Meriți să fii fericit!

În funcție de disponibilitatea ta, îți vom recomanda un terapeut specializat pe nevoile tale!