Intrebari frecvente

Cum îmi aleg Psihoterapeutul?

Nu exista un psihoterapeut universal, ci unul potrivit pentru fiecare persoana. Asa ca, atunci cand te uiti la omul din fata ta, ar fi util sa concluzionezi ca il respecti, ca te inspira si ca te reprezinta. Ca poti afirma despre el ca este competent, disponibil si echilibrat emotional.

De unde știu dacă m-am făcut bine?

Împreună cu psihoterapeutul, veţi identifica la începutul terapiei obiective clare. Astfel, puteti să evaluaţi singur dacă şi când aţi devenit mai puţin depresiv , anxios , furios şi așa mai departe. Sunteţi liber să îi daţi psihoterapeutului feedback referitor la orice progres. 

Cum mă programez?

Te poți programa atât telefonic, la 073 - 330 - 3333, sau online, completând formularul de pe site. De asemenea, la Clinica Oana Nicolau poți face terapie și prin Skype, în cazul în care nu ești din București sau ai foarte puțin timp liber.

Cine poate beneficia de psihoterapie?

Cele mai multe dintre persoanele care contactează un psiholog/psihoterapeut o fac pentru ca trec printr-o perioada dificila a vietii, se confrunta cu o problema existentiala complexa si, in general, pentru ca se gasesc intr-o situatie pe care considera ca nu o pot rezolva singuri sau cu ajutorul celor apropiati.

Ce se intampla daca nu pot veni la o sedinta?

Daca doresti amanarea sedintei, esti rugat sa anunti acest lucru cu 24 ore inainte de sedinta. Zilele si orele programarilor se stabilesc de comun acord si, de regula, se pastreaza pe tot parcursul terapiei. Aceste aspecte prestabilite si discutate in prima intalnire asigura o anumita constanta si stabilitate a terapiei si au un rol important in structurarea relatiei terapeutice.

Ce se întâmplă în prima ședință?

Psihoterapia este o muncă de echipă. În primul rând, ne cunoaştem, discutăm despre motivele care te-au adus la cabinet, ce merge sau ce nu merge bine în viaţa ta, ce îţi doreşti să schimbi. Este important să stabilim ce îţi doreşti să obţii, ce obiective ai şi ce efort eşti dispus să depui pentru a depăşi impasul în care te afli. Vom explora aşteptările pe care le ai de la psihoterapie şi lucrurile bune pe care crezi că ţi le va aduce în viaţa.

Durata terapiei depinde de diagnostic, deschiderea ta la schimbare și gravitatea situației cu care te confrunți. Încă de la început, împreună cu psihoterapeutul tău veți discuta pașii pe care o să-i urmați.

Psihoterapia constă intr-o serie de tehnici care au ca scop  tratarea sănătații mentale și emoționale. Psihoterapia te ajută să înțelegi care sunt factorii ce îți determină stările și te ajută să înșelegi care sunt punctele tale forte și slabe. Pentru a înțelege mai bine, te rog intră pe pagina noastră de Servicii .

Psihoterapeutul este absolvent al facultatii de psihologie si se formeaza ulterior printr-un stagiu postuniversitar de specializare intr-una sau mai multe tehnici psihoterapeutice. In afara de formarea de baza, viitorul psihoterapeut trece el insusi printr-o psihoterapie, analiza sau dezvoltare personala.

In momentul de fata nu colaboram cu CASMB, insa avem in plan pentru viitor sa adaugam si aceasta optiune.

Deocamdata aceasta optiune nu este disponibila, insa la numarul afisat pe site va vor raspunde consultantii nostrii care va pot ajuta sa descoperiti care este cea mai buna solutie pentru dumneavoastra.

Va anuntam cu entuziasm ca incepand din luna septembrie ne gasiti si in Cluj. Avem in plan sa ne extinem la nivel national iar pana vom ajunge in orasul dumneavoastra va recomandam optiunea de terapie online (locul 2 in topul serviciilor noastre)

Urmeaza sa introducem si terapie prin apel telefonic in viitoarul apropiat. Pana atunci va recomandam optiunea de terapie online prin Skype.

Preturile serviciilor noastre sunt aceleasi, indifferent de varsta sau alti diferentiatori demografici.

Da, pretul serviciilor ramane la fel dupa prima sedinta. Singurele exceptii sunt momentele in care exista schimbari de preturi la intreg portofoliul nostru de servicii. In aceste cazuri veti fi instiintat in prealabil.

In momentul de fata, nu oferim acest serviciu, insa avem in plan ca pe viitor, sa il adaugam in lista noastra. De asemenea, de cate ori ni se solicita acest serviciu, redirectionam doritorii catre medici specializat pe acest profil, de la alte clinici/cabinet.

Abonamentele 5+1 au reprezentat o oferta promotionala cu ocazia aniversarii a 10 ani de activitate. In momentul de fata avem abonamente de 6 sau 10 sedinte pentru care veti observa ca este prezent si un discount semnificativ.(la receptie)

La domiciliu putem oferi doar serviciile de psihoterapie si psihiatrie. Acestea au un pret de lista de 300 lei (in aceasta suma intra serviciul + costurile deplasarii specialistului)

Preturile serviciilor noastre variaza in functie de urmatoarele criterii: tipul serviciului, limba in care se va desfasura acest, experienta specialistului

Serviciul de logopedie este disponibil incepand cu varsta de 3 ani.

In momentul de fata nu avem aceasta optiune, insa lucram la dezvoltarea ei pe viitor

Deocamdata nu oferim aceasta optiune, insa in viitorul apropiat vom implementa optiunea de terapie prin telefon, care nu va necesita programare si va fi taxata in functie de durata fiecarui apel.

Minorul va trebui sa fie insotit (la prima sedinta) de ambii reprezentanti legali. In cazul in care unul dintre acestia nu poate fi prezent, va fi nevoie sa faca o procura prin care isi da acordul, in mod explicit, pentru participarea minorului la procesul therapeutic/psihiatric.