Viziteaza-ne
George Georgescu 46
Calea Floreasca 169A
Program
L-V: 9-22 & S: 9-15

Cum îmi aleg Psihoterapeutul?

Nu exista un psihoterapeut universal, ci unul potrivit pentru fiecare persoana. Asa ca, atunci cand te uiti la omul din fata ta, ar fi util sa concluzionezi ca il respecti, ca te inspira si ca te reprezinta. Ca poti afirma despre el ca este competent, disponibil si echilibrat emotional.

De unde știu dacă m-am făcut bine?

Împreună cu psihoterapeutul, veţi identifica la începutul terapiei obiective clare. Astfel, puteti să evaluaţi singur dacă şi când aţi devenit mai puţin depresiv , anxios , furios şi așa mai departe. Sunteţi liber să îi daţi psihoterapeutului feedback referitor la orice progres. 

Cum mă programez?

Te poți programa atât telefonic, la 073 - 330 - 3333, sau online, completând formularul de pe site. De asemenea, la Clinica Oana Nicolau poți face terapie și prin Skype, în cazul în care nu ești din București sau ai foarte puțin timp liber.

Cine poate beneficia de psihoterapie?

Cele mai multe dintre persoanele care contactează un psiholog/psihoterapeut o fac pentru ca trec printr-o perioada dificila a vietii, se confrunta cu o problema existentiala complexa si, in general, pentru ca se gasesc intr-o situatie pe care considera ca nu o pot rezolva singuri sau cu ajutorul celor apropiati.

Ce se intampla daca nu pot veni la o sedinta?

Daca doresti amanarea sedintei, esti rugat sa anunti acest lucru cu 24 ore inainte de sedinta. Zilele si orele programarilor se stabilesc de comun acord si, de regula, se pastreaza pe tot parcursul terapiei. Aceste aspecte prestabilite si discutate in prima intalnire asigura o anumita constanta si stabilitate a terapiei si au un rol important in structurarea relatiei terapeutice.

Ce se întâmplă în prima ședință?

Psihoterapia este o muncă de echipă. În primul rând, ne cunoaştem, discutăm despre motivele care te-au adus la cabinet, ce merge sau ce nu merge bine în viaţa ta, ce îţi doreşti să schimbi. Este important să stabilim ce îţi doreşti să obţii, ce obiective ai şi ce efort eşti dispus să depui pentru a depăşi impasul în care te afli. Vom explora aşteptările pe care le ai de la psihoterapie şi lucrurile bune pe care crezi că ţi le va aduce în viaţa.

Durata terapiei depinde de diagnostic, deschiderea ta la schimbare și gravitatea situației cu care te confrunți. Încă de la început, împreună cu psihoterapeutul tău veți discuta pașii pe care o să-i urmați.

Psihoterapia constă intr-o serie de tehnici care au ca scop  tratarea sănătații mentale și emoționale. Psihoterapia te ajută să înțelegi care sunt factorii ce îți determină stările și te ajută să înșelegi care sunt punctele tale forte și slabe. Pentru a înțelege mai bine, te rog intră pe pagina noastră de Servicii .

Psihoterapeutul este absolvent al facultatii de psihologie si se formeaza ulterior printr-un stagiu postuniversitar de specializare intr-una sau mai multe tehnici psihoterapeutice. In afara de formarea de baza, viitorul psihoterapeut trece el insusi printr-o psihoterapie, analiza sau dezvoltare personala.