Program de psihoterapie de cuplu în pași de tango

 

Conectare, deconectare, reconectare la partenerul de cuplu

A fi un cuplu înseamnă mai mult decât a locui împreună, a avea copii sau a pune „la acte” o bucată de hârtie. A fi un cuplu înseamnă să iubești și să fii iubit, să fii atent la ea, să fii atentă la el, să simți apartenență, să petreceți timp împreună, să aveți visuri în comun, să asculți și să fii ascultat, să împarți responsabilități cu celălalt, să râzi cu celălalt, să ajuți și să fii ajutat, să înfruntați greutăți împreună, să rezolvați problemele care apar, să faceți lucruri împreună, să vă sfătuiți și să decideți împreună... Înseamnă a fi prezent fiecare în viață celuilalt, împreună și deodată.

Tangoul este un dans de poveste, care are o poveste și care spune o poveste... Bucuria și plăcerea în tango vin din conectarea constantă la partener. La fel ca și în viața de zi cu zi, ne simțim singuri atunci când suntem deconectați de căldura, aprecierea, atenția ei/lui... Deoarece „It takes two to tango, but one to let go”, în tango este vorba în principal despre cuplu și povestea lui. Astfel, în tango vor fi EU, TU și NOI, la fel ca în viață. Un dans reușit nu este unul cu mișcări sofisticate, ci este cel în care partenerii se simt bine dansând unul cu celălalt. Și, oare, nu ne dorim toți acest lucru?

Studiile făcute de Helen Fisher (antropolog american la Rutgers University) demonstrează că mângâierile, atingerile, ținutul de mână cresc nivelul de oxitocină, hormonul atașamentului, așa cum apropierea fizică provoacă creșterea nivelului de serotonină. Astfel, ea susține că pentru majoritatea cuplurilor cu ani buni de relație, apropierea fizică este prima care dispare, soluția fiind găsirea unor mijloace de apropiere care să aducă mintea acolo unde este și corpul.

Dam startul vineri, 17 ianuarie 2020 intre orele 19.00-21.00.

Tango Therapy

Așa a apărut această idee, din întâlnirea a doi instructori de dans cu doi psihoterapeuți. Programul pe care vi-l propunem noi împletește pași simpli de dans cu terapia de cuplu, învățând în pași de dans să vă cunoașteți mai bine partenera/ul, propriul stil de comunicare în cuplu, care sunt punctele ce vă unesc sau limitează, iar temele pe care le vom aborda împreună sunt:

  • Siguranță și încrederea în cuplu - A ne mișca împreună și deodată;
  • Control și renunțare - Fațete diferite ale aceleiași monede;
  • Frici exprimate/neexprimate - Modalități de coping în cuplu;
  • Conflictul ca sursă de evoluție - Greșeala și repercusiunile, vinovăție și iertare;
  • Când femeia conduce - Bucuria de a-ți da voie, respect, împărțire, împărtășire;
  • Căutarea armoniei - Ce putem face noi cu adevărat?

Programul pentru tango therapy este format din 6 module și nu este nevoie să fi făcut vreodată dans.

Preț modul : 300 RON/cuplu.

Pachet 6 module, plată integrală : 1500 RON/cuplu

Dam startul vineri, 17 ianuarie 2020 intre orele 19.00-21.00.

Pentru detalii

Oana Cehan:  +40758698888

Cornel Tataru (Lusu): +40744680938

Vă așteptăm cu drag!

 

Dana Peristeri

Sunt psiholog principal, psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală și am formare și în Terapie de cuplu, copil, familie, Terapie scurtă strategică, Psihooncologie, Schema Therapy.   Mărturisesc că mi-am dorit dintotdeauna să iau lecții de dans, am și pus aceasta pe lista mea cu lucruri de făcut câțiva ani la rând, dar am renunțat mereu din lipsă de timp. Și, cumva, am tot amânat, prea multe lucruri erau de făcut... Dar a rămas mereu acolo, undeva în mintea mea, ca o luminiță. Poate la pensie, începusem eu să mă gândesc, pe principiul “Mai bine mai târziu decât niciodată”, nu???? Acum, însă, am ocazia să îmbin cea mai frumoasă meserie din lume, cu familia și cu plăcerea.

Răzvan Peristeri

 

 

Răzvan Peristeri

Sunt psiholog principal, psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală, formator și supervizor și am formare și în Terapie scurtă strategică, Psihooncologie, Schema Therapy.
Psihologia sportului este alt domeniu care îmi este foarte drag, de-a lungul timpului colaborând cu Federația Română de Rugby, lotul olimpic de Kaiac-Canoe, precum și cu sportivi individuali care doreau să-și optimizeze performanțele.
De altfel, sportul a făcut întotdeauna parte din viață mea, eu fiind instructor de Aikido (am gradul de centură neagră 6 Dan).
Psihoterapia prin tango a venit ca o șansă de a construi ceva unic în care să îmi pun în valoare cunoștințele și experiența de psihoterapeut precum și pasiunea pentru mișcare, împreună și deodată așa cum ne place nouă să spunem!

 

Oana Cehan

Sunt instructor de tango argentinian și, pe lângă activitatea de instructor, sunt și Coach și Consultant Financiar. Aceste activități constituie elementele esențiale pe care doresc să le aduc în viața celor cu care lucrez: sănătate și frumusețe fizică prin dans plus sănătate financiară. Motto-ul meu este „If you dance your life, you dance better.”

 

 

Cornel Tătaru (Lusu)

Am încercat, în cei 28 de ani de când predau dansul, să transmit nu pași sau succesiuni coregrafice, ci EMOȚIE. Sunt, astfel, profesor de dans și detest monotonia, șabloanele și orice fel de constrângeri ale mișcării pe muzică. Era deci firesc să-mi găsesc drumul în tango.
Sunt absolvent al școlii de antrenori de dans a Federației Române de Dans Sportiv și, cu mândrie, am urmat cursurile Școlii de tango argentinian "LA ESQUINA" din Buenos Aires, la clasa maeștrilor Fernando Galeră și Vilma Vega (profesori coregrafi și jurați ai campionatului mondial de tango).
De asemenea, am urmat și cursurile Academiei de muzică Gheorghe Dima, din Cluj Napoca, specializarea Regie Coregrafică.
Este o onoare pentru mine colaborarea cu acești oameni deosebiți : Răzvan, Dana și Oana. Vă mulțumesc, dragilor!
Moto-ul meu e lung:
Unii iubesc câinii, alții pisicile, unii au chiar reptile în casă și le alintă. EU IUBESC OAMENII.

Terapeuți Recomandați

Dana Peristeri

Psihoterapeut

De multe ori, oamenii uită că terapeutul este şi el un om, care s-a întâlnit şi el de-a lungul timpului cu diferite probleme...

Citeste mai mult

Răzvan Peristeri

Psihoterapeut

Cred că plăcerea de a lucra cu oamenii și dorința permanentă de implicare în ajutorarea mă motivează...

Citeste mai mult
 

Meriți să fii fericit!

În funcție de disponibilitatea ta, îți vom recomanda un terapeut specializat pe nevoile tale!